13. NOVEMBER 2017 kl. 15:05
Sundhedsministeren om Brøndby IF: Væsentligt med stærke foreninger

Mandag formiddag var sundhedsminister Ellen Trane Nørby på besøg i Brøndby IF, hvor hun efter at have overværet en træning med en håndfuld U14-drenge, mødtes med bl.a. amatørafdelingens næstformand Sten Lerche, integrationskonsulent Mustapha Saleh og forretningsfører Michael B. Espersen.

Grunden til at kigge forbi de blågule på Vestegnen var klar.

- Det er for at have fokus på det, det først og fremmest handler om – at børn og unge får gode vaner med fra start. Jeg tror på, at foreningslivet og stærke klubber som bl.a. Brøndby IF kan være med til at få flyttet nogle unge fra inaktivitet til aktivitet, og så er der et stærkt socialt fællesskab, som jeg godt ville høre lidt mere om.

- Som sundhedsminister mener jeg også, det er væsentligt, at vi har nogle stærke foreninger, der får de unge til at røre sig, uden det handler om kostråd og alt det, der overhovedet ikke bider fast, forklarer Ellen Trane Nørby.

Sundhedsministeren var begejstret for flere af de tiltag, som Brøndby IF arbejder med, og hun vil gerne se, om det effektueres på nationalt plan også.

- Meningen er at prøve at tage nogle af tingene (som Brøndby IF gør, red.) med. Vi havde et stort Marienborg-topmøde med DGI, DIF og en lang række foreninger tidligere på efteråret, hvor der blev talt om alt fra motion på recept til den tredje halvleg og den sociale faktor i idræt, så der er helt sikkert noget, jeg tager med. Jeg kommer til at tage mange af idéerne med videre, understregede Ellen Trane Nørby, der har et ganske udmærket kenskab til Brøndby IF, men i dag kom hun alligevel tættere på klubben, end hun har været før.

- Det er altid noget andet at komme inden for rammerne. Jeg tror faktisk aldrig, jeg har været inde i klubhuset og se trofærækken og den historiske del, så jeg fik lige tilføjet endnu et kapitel i min viden om Brøndby IF med et kig ind bag kulisserne.

Amatørforeningens næstformand og bestyrelsesmedlem i den professionelle afdeling, Sten Lerche, var glad for besøget fra ministeren, og at hun kunne tage mange positive ting med sig efter besøget.

- Det betyder altid noget at få besøg af politikere, der er interesseret i det, vi går og laver. I sidste ende er det jo dem, der skal lave lovgivningen, så vi kan få en nemmere hverdag. Derfor er det dejligt, at der bliver vist interesse for foreningsarbejdet som med besøget og mødet i dag.

- Det er vigtigt at vise, vi er en meget bred klub med mange andre og vigtige opgaver end bare at lære børn at spille fodbold. Det var det, mødet i dag handlede om – at vi tager et socialt ansvar og er en del af lokalsamfundet. Vi hjælper, hvor vi kan hjælpe og får vist, at vi både er en bredde- og en eliteklub, men at vi er det sammen, og at både bredde og elite hjælper med at løfte de opgaver, der er i et socialt område som Vestegnen, forklarede Sten Lerche

- Jeg ved ikke, om vi har så meget, vi kan lære Danmark, men jeg håber da, at vi gør nogle ting herude, som andre kan have glæde af. Jeg er sikker på, at meget af det, vi gør, gør man også mange andre steder i Danmark. Det er det, ministeren kommer rundt for at høre mere om; hvad virker, og hvad virker ikke.