13. NOVEMBER 2017 kl. 14:35
Masterclass-overblik: Fire point til den blågule konto

Fire Masterclass-årgange har været i ilden i den netop overståede weekend, hvilket resulterede i to nederlag, en uagjort og en sejr til Brøndby-talenterne. U17-holdet løb ind i sæsonens første nederlag, mens U15-spillerne sluttede efterårssæsonen med 1-1 mod FC København. U14-drengene fik ørerne i maskinen mod KB, hvorimod de yngste talenter fra U13 vandt årets sidste turneringskamp.

U17 med tungt 5-0-nederlag i det nordjyske
Frank Hjortbjergs U17-hold måtte for første gang i sæsonen gå fra banen uden point, da de lørdag tabte 5-0 til AaB. Brøndby-holdet havde inden kampen kun lukket syv mål ind i otte kampe, men de fik nordjydernes farlige omstillinger at mærke i nederlaget.

- Vi fik ørerne i omstillingsmaskinen. I de 30 minutter op til pausen løb de fra os konstant, og vi skabte ikke ret meget selv. I de første 10 minutter af kampen styrede vi ellers det hele og var farlige to-tre gange, men så kom vi bagud 1-0, og så gik det stærkt, fortæller cheftræner Frank Hjortebjerg. 

Og stærkt gik det. Spillerne måtte gå til pause bagud 4-0, og selv ikke en fin reaktion i anden halvleg fra de blågule kunne rette op på resultatet.

- I anden halvleg reagerede vi godt, styrer spillet, og vi havde færre omstillinger imod os. Vi havde dog meget svært ved at skabe store chancer, siger cheftræneren og slutter:

- Det er et meget tungt nederlag, og det skal vi smage lidt på. Så kan vi bruge det som motivation til på lørdag mod OB. 

U17: AaB - Brøndby IF 5-0 (4-0)
1-0
2-0
3-0
4-0
5-0

Startopstilling

Roni Arabaci - Muamer Brajanac - Frederik Valdbjørn

Mikkel Eslund - Andreas Pyndt

Morten Frendrup

Jacob Rasmussen - Elias Gärtig - Oscar Salling - Martin Saleh

Tobias Juul 

Bænken: Mathias Kvistgaarnde, Oliver Edip, Tobias Lindhardt

 

U15-holdet med fint punktum for efterårssæsonen efter intenst Derby-remis
Med 1-1 mod FC København kunne John Ranums U15-hold slutte efterårssæsonen med et enkelt point, der betyder, at U15-talenterne overvintrer på fjerdepladsen med 12 point i deres pulje. Kampen mod rivalerne fra FCK satte et fint punktum for en halvsæson, hvor cheftræneren har kunnet spore fremgang i presspillet og i det generelle udtryk.

- Vi fik sat et ganske fint punktum i en rigtig fin kamp. Kampen var et udtryk for det, der er sket gennem efteråret - et hold, der har udviklet sig på den rigtige måde. Vi så fine ud i udtrykket i en meget intens og spændende kamp med to hold, der gerne ville vinde, forklarer John Ranum, der mener, at 1-1 var et retfærdigt resultat: 

- Vi havde lidt problemer i presset i starten af kampen, men det blev justeret. Vi fik sat to ind, der ikke var angribere, på angrebspositionerne, og det fik presset til at fungere. Da de kom ind, blev vi mere toneangivende, men 1-1 var et fair resultat.

U15: FC København - Brøndby IF 1-1 (0-0)
1-0
1-1 Victor Vasques

Startopstilling

Oliver Lippert - Youcef Mokdad - Mihai Tudor

Sebastian Brodersen - Salieu Brammen

Marinus Larsen

Magnus Ravn - Oliver Jeppe - Cornelius Allen - Louis Christoffersen

Mathias Nielsen

Bænken: Albion Aliji, Victor Vasques, Mikkel Fredsgaard

 

U14 med stort nederlag til KB
Efter syv kampe i streg uden nederlag kom U14-truppen ned på jorden igen, da det blev til et smerteligt 7-1-nederlag til KB. Dette var til trods for, at Morten Corlins spillere startede stærkt mod KB, hvilket førte til et stolpeskud i opgørets indledning, men fra det 10. minut gik det stærkt:

- Fra det 10. til det 30. minut gik det rigtig stærkt. Vi lukkede seks mål ind og scorede et enkelt mål selv. Vi så rigtig skidte ud, de kørte lige igennem os, og vi kunne ikke få etableret et pres, lyder den ærlige melding fra cheftræneren, der fortalte sine spillere i pausen, at størrelsen på nederlaget skulle holdes nede:

- Jeg sagde, at vi skulle have stoppet blødningen. Vi kunne ikke lave fem mål på dem, så vi skulle i hvert fald ikke lukke flere ind. I anden halvleg stod vi endnu dybere i banen med fem i bagkæden og defensive midtbanespillere, og så lukrerede vi lidt på at komme afsted i en kontra. Vi spillede ikke meget bedre i anden halvleg, og vi skabte ikke så mange chancer, men vi lukkede trods alt kun ét mål ind. 

Efter dommerens slutfjøjt var det i sagens natur en trist trup, som Morten Corlin skulle forsøge at opmuntre. 

- Spillerne var meget kede af det. Jeg huskede dem på, at vi har spillet mange fine kampe i sæsonen, og at vi måtte se frem mod den næste. Der er ingen grund til at råbe og skrige af dem, for de gav alt, hvad de havde, men de var ikke dygtige nok i den kamp. 

U14-holdet skal forsøge at rejse sig på lørdag, når de møder topholdet fra Lyngby BK.

U14: KB - Brøndby IF 7-1 (6-1)
1-0
2-0
3-0
4-0
5-0
5-1 Solomon Opoku
6-1
7-1

Startopstilling

Philip Näf - Solomon Opoku - Hüseyin Tokat

Jonas Stenbæk - Kasper Heerfordt

Deniz Arabaci

Frederik Frimann - Hjalte Andersen - Mikkel Fredsgaard - Simon Blæsdahl

Oliver Juul 

Bænken: Benjamin Luka Kold, Kasper Larsen, Jonas Nørrestrand

 

De yngste talenter med flot comeback i sejr over FC Nordsjælland
Bagud 2-0 til pause mod topholdet fra FC Nordsjælland, så det svært ud for Azad Corlus U13-talenter, men en stærk anden halvleg fik vendt op og ned på tingene. 

- I første halvleg forsøgte vi at gøre det, som vi har gjort hele sæsonen - nemlig at praktisere det høje pres og turde at spille fodbold. Det lykkedes fint de første 20 minutter, og vi kom frem til tre-fire kæmpe chancer, som vi ikke fik scoret på. De sidste ti minutter i første halvleg vendte kampen til FC Nordsjællands fordel, hvor de havde et stort overtag og fik scoret to mål. Vi kørte død i det, og vi blev trætte, forklarer cheftræneren og fortsætter:

- I anden halvleg justerede vi det lidt. I stedet for at gå højt hele tiden, så stod vi i middelpres og ventede på at presse i de rigtige tidspunkter - både for at lokke Nordjælland længere frem og for at, vi kunne få lidt mere energi. Det gav pote.

Netop middelpresset er noget, Azad Corlu har forsøgt at bygge oven på genpresset, så spillerne ikke bare presser hele tiden, men venter til de rette tidspunkter. Nu skal der bygges mere på for U13-truppen for efter vinterpausen, er 8-mandsbanen skiftet ud med 11-mandsbanen.

- I 11 mandsfodbold er der offside med, så det skal vi begynde at træne. Der er dog stadig mange ting, vi skal fastholde - blandt andet det høje pres og den måde, vi bygger spillet op på nede fra målmanden, siger cheftræneren, der glæder sig til den nye udfordring:

- Det bliver godt. Denne her årgang er et bedre 11-mandshold end 8-mands. Der er større rum at spille i, og vi har et par spillere, der kommer mere til sin ret på en større bane. Vi har nogle hurtige spillere, og når man spiller 8-mands, er det på meget små områder. Mange af de hold, vi har mødt, har bare stillet seks mand ned foran eget felt, og det bliver sværere at gøre på 11-mandsbanen. 

U13-spillerne overvintrer på tredjepladsen med 16 point.

U13: FC Nordsjælland - Brøndby IF 2-3 (2-0)
1-0
2-0
2-1 Michael Opoku 
2-2 Diyar Avci
2-3 Diyar Avci

Startopstilling

Benjamin Birkebæk

Matteo Grosso - Benjamin Kold

Diyar Avci

Hector Vinsteen

Mathias Jensen - Mikkel Durlev

Aksel Røntved

Bænken: Kean Tran, Michael Opoku, Carl-Emil Pedersen