20. OKTOBER 2017 kl. 11:25
Rønnow: Skal vise vores styrke i alle 90 minutter

På søndag går turen nordpå, hvor oprykkerne fra FC Helsingør venter klokken 16:00. Det er holdets første sæson i Alka Superligaen, så det betyder også, at det er et stadion, der skal besøges for første gang for Brøndby-spillerne.

Én i truppen er dog vant til at spille fodbold i Helsingør, hvor det danske landshold træner inden landskampe. Frederik Rønnow har været med til de seneste mange landsholdssamlinger i Helsingør, og han ved derfor, hvad de blågule spillere kan forvente sig på søndag. 

- Det er nogle af de kampe, som både er sjove, men som også kræver lidt ekstra mentalt. Banen er ikke som hjemme på Brøndby Stadion, og faciliteterne er heller ikke, men det skal vi nok overkomme - det er jo ikke meget anderledes end så mange andre steder. Vi kan hverken gøre fra eller til, så vi skal bare abstrahere fra, at omgivelserne er lidt anderledes på søndag, fortæller Rønnow, der håber, at gæsterne på søndag kan fortsætte, hvor de slap i kampen mod Silkeborg IF.

- Vi skal primært tage anden halvleg med fra kampen mod Silkeborg. Vi var også formstærke inden den kamp, men det tog for lang tid, før vi kom op i gear. Da vi gjorde det, viste vi til gengæld, hvor gode vi er. Så vores opgave på søndag er at vise det i alle 90 minutter. 

Både Randers FC og FC Midtjylland er taget fra Helsingør Stadion uden point i denne sæson, og Rønnow forventer at møde et hjemmehold, der er klar fra første fløjt til besøget af ligaens mest formstærke mandskab. 

- Vi ved, at uanset hvor vi kommer hen, vil modstanderen være topklar på, at Brøndby kommer. Så det skal vi matche. Og det skal vi gøre fra start af.

- Sådan er livet i en storklub. Vi skal være stærke nok til at kunne håndtere det pres, og det synes jeg også, at vi er. Det kan blive en svær kamp, hvis vi ikke kommer med alt, hvad vi har, så derfor er det vigtigt at komme ind i et godt flow fra start af.

Skal være indstillet på færre redninger
Frederik Rønnow har stadig rekorden for flest clean sheets i Alka Superligaen, hvor der ikke er blevet lukket mål ind i halvdelen af de 12 kampe, han har spillet. Og hvis du tror, at han kan fortsætte stimen og notere et syvende clean sheet i sæsonen på søndag, er der lige nu odds 2.10 at hente hos Betfair.

- Det har set rigtig godt ud i rigtig mange af kampene. Jeg har måske ikke haft helt lige så meget at lave i forhold til sidste sæson, hvor der dog også var en del clean sheets. Men det er nok en blanding af, at vi har justeret på nogle ting, og så at holdene har fået endnu større respekt for os, så de stiller sig længere tilbage på banen. Så som målmand har det været en sæson, hvor jeg har skullet indstille mig på at have lidt færre redninger – men det er selvfølgelig et luksusproblem, og det er hele forsvarets fortjeneste. Så det er nogle andre ting, man skal fokusere på i forhold til kampene, hvor der er chancer konstant.

Skal du ikke selv op ad kysten og se kampen på stadion, kan du følge den på Canal 9, der sender opgøret. På Twitter kan du ligeledes følge med fra Brøndby Live, der opdaterer løbende.

Foto: Getty Iamges