12. OKTOBER 2017 kl. 14:01
Fisker som assistmager: Det er en stor del af mit spil

Fem assist i de første 11 runder af Alka Superligaen. Det er næstflest i den bedste række, og Kasper Fisker er glad for sin måde at bidrage til scoringerne på Brøndby-holdet.

- Jeg vil også rigtig gerne score mål. Det er jeg desværre ikke så god til, så derfor er det vigtigt, at jeg bidrager til holdet med oplæg. Det er en stor del af mit spil – ikke bare at lave den sidste aflevering, men også at være med til at åbne de andres forsvar og være en kreativ figur på holdet.

- Jeg forsøger ofte at slå den aflevering og finde de kreative løsninger, der giver en medspiller mere plads at arbejde på. Selvfølgelig er jeg glad for at score mål, og det er noget, jeg arbejder på at blive bedre til, men det, jeg har mest fokus på, er den kreative del af mit spil, siger Kasper Fisker, der hos Betfair giver pengene 3.5 gange igen, hvis han står for en assist mod Silkeborg IF på søndag på Brøndby Stadion.

Søndagens opgør står mellem ligaens bedste hjemmehold og dem, der har det sværest på udebane. Og selvom Brøndby IF's spillestil ofte er den samme uanset modstanderen, forbereder Kasper Fisker og holdkammeraterne sig altid grundigt på, hvem de skal møde.

- Vi har et meget stort analyseapparat i Brøndby IF, og vi får set en masse videoer og lært, hvor modstandernes svagheder er, og det kan man se og bruge til noget, så man har nogle ideer om, hvad man vil, inden kampen starter.

- Men når først bolden ruller, handler det også meget om instinkt; at se afleveringen på det rigtige tidspunkt og slå den ind i det rigtige område. 

Selv om personlig succes ikke er at foragte, kommer holdets succes før egen for Brøndby IF’s nummer 8.

- Det er fedt at hjælpe holdet, og ligesom det er fedt at lave et mål, er det også en dejlig følelse at skabe en assist. Men for mig er det også vigtigt at have en rolle i det offensive spil, så det ikke kun gælder om at lave den enkelte assist, men også om at være med til at åbne de andres forsvar. Om det så er det anden-, tredje- eller fjerdesidste aflevering er bare et spørgsmål om, hvem der får bolden på det givne tidspunkt, og om angriberen scorer eller ej.

Kampen mod Silkeborg IF starter kl. 16:00 på Brøndby Stadion på søndag den 15. oktober, men allerede i timerne inden er der fanzone bag Sydsiden, hvor der er dækket op til Oktoberfest og familiehygge med græskarudskæring.

Du kan købe billet til kampen her og læse mere om fanzonen og Oktoberfesten her.

Foto: Getty Images