10. OKTOBER 2017 kl. 11:00
Landsholdsoverblik: VM-billet, mål og assist

13 Brøndby-spillere trak i nationaldragten i landsholdspausen, og det resulterede i avancement til VM, en debut, mål og assist. Bliv klogere på, hvordan de blågule landsholdsspillere klarede sig på deres respektive landshold her.

Rønnow og Pryts
Frederik Rønnow måtte se til fra bænken, da det danske landshold kunne booke en billet til de to playoff-kampe i november efter en 1-0-sejr over Montenegro og 1-1 i Telia Parken mod Rumænien. Lodtrækningen til de spændende playoff-kampe finder sted den 17. oktober. 

Anderledes stod det til for Jacob Pryts, der fik spilletid og dermed sin debut for U20-landsholdet i en venskabskamp mod Sverige, der sluttede 3-2 til svenskerne.

Arajuuri, Pukki og Hermannsson
Paulus Arajuuri, Teemu Pukki og resten af det finske hold sluttede VM-kvalifikationen af på fornem vis, da det blev til to uafgjorte resultater i de to sidste, svære kampe mod henholdsvis Kroatien og Tyrkiet. Arajuuri fik alle 90 minutter i begge opgør og kunne endda glæde sig over at komme på måltavlen, da han udlignede til 1-1 på en flot firsttimer i kampen mod Tyrkiet. Pukki fik den sidste halve time mod kroaterne, mens angriberen startede inde mod tyrkerne og blev skiftet ud med 10 minutter igen.

Hjörtur Hermannsson og det islandske landshold kunne sende en tak afsted mod den finske trup, der fik uafgjort mod Kroatien, hvilket betød, at islændingene kunne overhale kroaterne på førstepladsen med en sejr over Tyrkiet. Og en sejr blev det til, da tyrkerne blev besejret med 3-0 i en kamp, hvor Hermannsson var at finde på bænken i alle 90 minutter. Den islandske Brøndby-stopper var ikke at finde i truppen, da vulkannationen med en 2-0-sejr over Kosovo kvalificerede sig til VM-slutrunden i Rusland næste år. 

Wilczek, Kliment og Halimi
Ligesom Island sikrede Polen sig også en plads til VM-slutrunden, da Armenien fik ørerne i maskinen og blev besejret med 6-1, mens Montenegro også blev sendt hjem med et 4-2-nederlag. Kamil Wilczek fandt plads på bænken i opgøret mod armenerne og måtte se til fra tilskuerrækkerne, da VM-billetten kom i hus hjemme mod Montenegro.

Jan Kliment og det tjekkiske landshold havde ikke meget at spille for inden de to sidste kampe i kvalifikationspulje C. Brøndby-angriberen fik de sidste minutter i 2-1-sejren over Aserbajdsjan og kunne notere sig for en assist i 5-0-sejren over San Marino, hvor Kliment fik de sidste 30 minutter på banen.

Heller ikke Besar Halimi og Kosovo kunne nå noget i deres gruppe I, og det sluttede med to 2-0-nederlag mod Ukraine og Island. Halimi fik dog masser af minutter i benene, da det blev til fuld spilletid hjemme mod Ukraine og knap 80 minutter mod islændingene. 

Casper Hauervig
Jacob Pryts og Frederik Rønnow var ikke de eneste Brøndby-målmænd, der var afsted på landsholdstjeneste i landsholdspausen. Casper Hauervig var således en del af den U19-trup, der mødte Rumænien over to venskabskampe. Masterclass-målmanden var på bænken i første opgør, der endte 1-0 til Danmark, men fik fuld spilletid i kamp nummer to mod de gulblusede rumænere. Kampen sluttede 5-1 til danskerne, og det lykkedes Casper Hauervig at redde et straffespark ved stillingen 4-1.

Andreas Pyndt, Frederik Nørrestrand, Morten Frendrup og Muamer Brajanac
Tyskland var modstanderen over to venskabskampe, da alle fire Masterclass-talenter fik spilletid for U17-landsholdet. Muamer Brajanac startede inde og fik 90 minutter i benene i den første kamp mod tyskerne, hvor angriberen også scorede til slutresultatet 1-1. Morten Frendrup blev skiftet ind efter 78 minutter, mens Frederik Nørrestrand og Andreas Pyndt var at finde på bænken under hele kampen. 

Kamp nummer to var en anderledes målrig affære, der sluttede 4-3 til de tyske naboer. Brajanac var ude af truppen grundet sygdom, mens Pyndt, Nørrestrand og Frendrup kunne glæde sig over fuld spilletid.

Kampene mod tyskerne var således den sidste test, inden U17-truppen skal til Estland i slutningen af oktober for at spille EM-kvalifikation, og tre Brøndby-talenter har fundet vej til denne trup.

Foto: Getty Images