9. OKTOBER 2017 kl. 15:12
Masterclass-overblik: En pose blandede blågule bolcher

Mens Alka Superligatruppen havde fodboldfri weekend, var alle Masterclass-årgange på nær U19-holdet i aktion i løbet af ugen, hvor det blev til to sejre og to nederlag. Få dit ugentlige Masterclass-overblik nedenfor. 

U17-holdet videre i pokalturneringen efter sikker sejr
Der var lokalopgør på menuen, da Frank Hjortebjergs mandskab onsdag mødte Glostrup FK i pokalturneringen. Modstanderen fra Glostrup gik ind til kampen med blot et enkelt nederlag i bagagen i indeværende sæson, men på en regntung bane i Glostrup var der klasseforskel at spore mellem de to hold. Sejren blev grundlagt på en stærk første halvleg, hvor det dog kneb med at få sendt bolden i mål i starten af kampen.

- Jeg synes, vi starter godt med et fint udtryk. Vi kan ikke lige få bolden prikket i kassen de første 20 minutter, og så kommer det første mål lidt ud af det blå efter et kiks nede i deres forsvar, og vi kan så prikke den ind. Vi får lavet et godt genpres, og det er det, de bliver stresset af, siger Frank Hjortebjerg og fortsætter:

- Glostrup gjorde det okay og forsøgte, hvad de kunne, men da vi scorede til 3-0, gik luften af ballonen. I anden halvleg har de lige så mange chancer, som vi har uden, at det er ret mange. Folk vidste godt, at kampen var afgjort, men det var fedt at se dem, der ikke har spillet så meget, komme ind og gøre det godt. Så der var nogle af dem, der løftede sig, og leverede en god præstation.

Med sejren sikrede U17-truppen sig avancement til kvartfinalerne i pokalturneringen, der afvikles i marts næste år.

På lørdag skal U17-talenterne en tur til det kronjyske, hvor Randers Freja venter.

U17: Glostrup FK - Brøndby IF 0-3 (0-3)
0-1 Mathias Kvistgaarden
0-2 Mathias Kvistgaarden
0-3 Jacob Rasmussen

Startopstilling

Mathias Kvistgaarden - Mikkel Eslund - Victor Sørensen

Frederik Valdbjørn

Laurids Brandt - Tobias Lindhardt 

Jacob Rasmussen - Lukas Karlsson - Elias Gärtig - Matin Saleh 

Simon Rossil

Bænken: Roni Arabaci, Nikolaj Pedersen, Andrew Oseni, Victor Sørensen

U15 trak det korte strå mod FC Nordsjælland
Topholdet fra FC Nordsjælland tog søndag imod John Ranums drenge, og ligesom i sæsonens første opgør mellem de to hold, trak nordsjællænderne sig sejrrigt ud af kampen. Det sluttede således 3-1 i Farum i en kamp, hvor tilfældigheder og individuel kvalitet blev udslagsgivende.

- Forskellen i kampen mod Nordsjælland er, at de har to rigtig gode kanter. De er bare farlige, og enten laver de selv mål eller sætter andre op. Der har vi ikke den skarphed oppe foran, som de har. Det var den helt store forskel. I vores spil ude på banen er det en meget lige kamp, forklarer John Ranum og tilføjer:

- Det er tre lette mål, de får. Det første er et rigtig godt mål på en god omstilling, men de to andre scoringer kommer de for let til qua nogle tilfældigheder. 

Trods det at komme bagud både 1-0 og 2-0 var cheftræneren meget tilfreds med sine spilleres reaktion på målene.

- Vi valgte fra start at gå rigtig højt på dem og forsøgte at lægge et højt pres så lang tid, som vi overhovedet orkede det. Det lykkedes faktisk rigtig godt. Vi starter rigtig godt og har et super angreb, hvor de så får en omstilling på det angreb og scorer til 1-0. Spillerne fortsatte ufortrødent. Det var ikke til at se på dem, at de var kommet bagud. Vi får lagt et fint tryk på dem og holder dem væk fra yderligere chancer. Efter 23 minutter får vi lavet et rigtig dumt straffespark efter at have mistimet en høj bold, og de scorer så til 2-0.

U14-talenternes næste kamp er først den 29. oktober, hvor FC Roskilde lægger vejen forbi banerne i Brøndby.

U15: FC Nordsjælland - Brøndby IF 3-1 (2-1)
1-0
2-0
2-1 Youcef Mokdad
3-1

Startopstilling

Sami Orani - Youcef Mokdad - Oliver Lippert

Sebastian Brodersen - Oliver Jeppe

Marinus Larsen

Magnus Ravn - Filip Andersen - Cornelius Allen - Louis Christoffersen

Mathias Nordskov

Bænken: Salieu Brammen, Mihai Tudor, Alexander Vestergaard

Ny storsejr til U14-spillerne
Morten Corlins drenge fortsatte de gode takter fra seneste rundes 4-1-sejr, da det igen blev til tre komfortable point. Denne gang mod Hellerup IK (HIK), der blev besejret med 5-1. Ifølge cheftræneren var det en fortjent sejr, hvor Brøndby-holdet var bedst fra start til slut.

Vi var bedst over hele kampen. HIK stod lidt defensivt og ventede på os, og det er ikke der, hvor vi er aller bedst. Vi havde lidt svært ved at åbne dem, men fik heldigvis scoret tidligt. Vi havde dog svært ved at kombinere, så det blev lidt trægt, men vi fik scoret og kunne gå til pause med 2-0. Vi dominerede, og HIK kom ikke rigtig frem til noget, og det skulle vi fortsætte med i anden halvleg, og det gjorde vi også, fortæller Morten Corlin, der sporede fremskridt i spillet på modstanderens banehalvdel:

- Jeg synes, at vi er blevet lidt bedre til at have bolden på modstanderens banehalvdel. Hvis vi sammenligner med kampen mod HB Køge - et lidt bedre hold end HIK - havde vi utrolig svært ved at spille på deres banehalvdel, og det var lidt bedre mod HIK og der var flere, der bevægede sig for hinanden. 

På torsdag er der atter kamp på programmet, når U14-spillerne igen møder Hellerup IK.

U14: Hellerup IK - Brøndby IF 1-5 (0-2)
0-1 Diyar Avci
0-2 Deniz Arabaci
1-2
1-3 Solomon Opoku
1-4 Simon Blæsdahl
1-5 Simon Blæsdahl

Startopstilling

Philip Näf - Diyar Avci - Solomon Opoku

Benjamin Luka Kold - Kasper Herefordt

Deniz Arabaci

Frederik Frimann - Hjalte Andersen - Mikkel Fredsgaard - Hugo Ryg

Mikkel Hvenegaard

Bænken: Jonas Stenbæk, Simon Blæsdahl, Kasper Larsen

Skidt dag på kontoret for U13 i nederlag til Herfølge BK
Med en 5-0-sejr over FC København i seneste runde gik Azad Corlus drenge ind til kampen mod Herfølge BK med selvtilliden i orden. Selvtilliden blev dog skiftet ud med skuffelse, da U13-holdet tabte 5-2 til hjemmeholdet fra Herfølge. 

- Det er den første kamp (i sæsonen, red.), hvor U13-drengene kollapser på alle parametre. Alle de ting, vi har trænet, - altså vores boldomgang, det høje pres, og hvordan vi bygger spillet op fra målmanden - er ikke-eksisterende. Spillerne havde en off day, så vi taber 5-2. Det var fortjent, at Herfølge vandt, men jeg var skuffet over, at alt det, vi har trænet, og vores aftaler var glemt.

- Det er ikke sådan, at Herfølge er meget bedre end os. Det, jeg er skuffet over, er, at jeg ved, hvor dygtige vi er, og vi er slet ikke i nærheden af det niveau. Normalt er Herfølge et hold, som vi skal slå 9 ud af 10 gange. Jeg vil hellere tabe til et rigtig godt hold, der har kørt os ud af banen og tænke "Okay, vi kunne ikke have gjort mere", men her kunne vi have gjort meget mere. Så det er både mig, der skal kigge indad, og så skal drengene hive op i sig selv, fortæller Azad Corlu og gør opmærksom på, at udfald som disse vil finde sted, når spillerne er så unge.

Cheftræneren ser meget frem til den kommende uge og spillernes reaktions på nederlaget.

- Den uge, der kommer nu, bliver spændende. Det bliver spændende at se, hvordan de håndterer tingene efter sådan et kollaps. Det bliver interessant, for det er også en del af deres udvikling. 

De yngste talenter har god tid til at bearbejde nederlaget, da de først skal i kamp igen den 29. oktober, når B93 er modstanderen. 

U13: Herfølge BK - Brøndby IF 5-2 (2-1)
0-1 Michael Opoku
1-1
2-1
3-1
4-1
4-2 Benjamin Kold
5-2

Startopstilling

Michael Opoku

Carl-Emil Pedersen - Diyar Avci

Hector Vinsteen

Kean Tran - Mikkel Durlev - Malek Bakhit

Aksel Røntved

Bænken: Matteo Grosso, Benjamin Birkebæk, Benjamin Kold