4. OKTOBER 2017 kl. 13:00
Lokalt Talentcenter - oplevelser på og uden for banen

Finter, driblinger, vendinger og fodarbejde er noget af det, der står på fodboldmenuen, når Brøndby Masterclass inviterer samarbejdsklubberne til træning hos de Lokale Talentcentre (LTC) en gang om måneden. Et tilbud med fokus på trænerudvikling, der også kommer spillerne til gode. 

Et af de fire centre, der oplever stor tilslutning i øjeblikket, er centret i Albertslund, hvor der i gennemsnit dukker 20 trænere og 80 spillere op den sidste søndag i hver måned. T.O.P-træner i Brøndby Masterclass, Christian Sørensen, er ansvarlig for træningen i Albertslund, og ifølge ham bunder den store opbakning blandt andet i trænernes ejerskab over egen udvikling.

- Jeg har arbejdet rigtig meget med ejerskab - at trænerne tager ejerskab for deres egen udvikling. Jeg giver rigtig meget til dem, men de skal selv tage ansvar for, at de lærer noget og tager det med hjem. Vi har nogle gode snakke før træningen i klubhuset, som udvikler dem endnu mere og derved giver dem mere trænerudvikling end bare træningen. Jeg involverer dem også rigtig meget angående ting, vi kan ændre og ting, der fungerer. De har dermed også et ansvar for, at det her projekt går godt. 

Udover at trænerne lærer at tage ansvar for deres egen proces, får de også udvidet deres fodboldfaglige værktøjskasse, når Christian Sørensen kommer med inspiration til nye øvelser. Dette kan Kim Overby Larsen, U9-træner i Solrød FC og tilknyttet centret i Albertslund, nikke genkendende til.

- LTC fungerer som en inspirationskilde samt et lærings- og vidensdelingscenter for os trænere i Solrød. Vi tager en masse gode øvelser med hjem som vi bruger i vores daglige træning. Nogle øvelser rettes lidt til hist og her, så det passer i niveau, men vi bruger øvelserne aktivt i vores træning i klubben. Det er inspirerende at få et indblik i, hvordan der trænes i en eliteklub. Vi trænere lærer en masse og vores drenge, som bliver udtaget til LTC-træning, får også en oplevelse, de værdsætter og bliver stolte over.

Oplevelser udenfor banen
Ikke kun inden for kridtstregerne nyder trænere og spillere godt af at være samarbejdsklub med Brøndby IF. Til den seneste Superligakamp mod SønderjyskE fik alle børnene fra samarbejdsklubberne en oplevelse, de sent vil glemme, da de løb en hyldestrunde i pausen på Brøndby Stadion. Det er netop en oplevelse som denne, der også har stor værdi for både børn og trænere.

- Børnene har fået en oplevelse, som de aldrig glemmer, og de strålede om kap i resten af kampen. Den slags oplevelser kan Solrød som breddeklub ikke tilbyde børnene. Det kan Brøndby som eliteklub, og derfor vil tilknytningen til Brøndby IF blive stærkere og stærkere for både børn og voksne, når man får den slags tilbud, slutter Kim Overby Larsen.

De tre andre talentcentre ligger i Roskilde, Herlev og Brøndby.

Hvis man synes, at det lyder spændende at være en del af fællesskabet hos de Lokale Talentcentre og endnu ikke er samarbejdsklub med Brøndby IF, kan man kontakte koordinator Steen Jølnæs på mail.