Masterclass-overblik: Sejre til de ældste talenter og nederlag til de yngste

25.09.2017 15:45

Mens U17- og U19-holdet kunne gå fra banen med maksimum point fra deres opgør mod Silkeborg IF, stod det anderledes kedeligt til for de tre yngste årgange fra U15, U14 og U14, der alle måtte se sig slået i denne weekend. Få et overblik over weekendens Masterclass-kampe nedenfor.

U19: Anderledes strategi i sejr over Silkeborg
Frederik Birks tropper var i weekenden på jagt efter revanche oven på seneste rundes nederlag mod Vejle BK, og revanche fik de ældste talenter mod Silkeborg IF. Silkeborggenserne blev besejret med 3-1, og cheftræneren havde valgt en anden tilgang til kampen i forhold til forrige runde.

- Strategien fra min side var lidt anderledes. Vi trak presset til noget middel, hvor ambitionen var, at vi lod dem komme længere frem og så lokke dem til at spille nogle pasninger i områder, hvor vi gerne ville erobre bolden. Jeg snakker om en overgang fra tålmodighed til aggressitivitet, så man ikke bliver lullet i søvn, men at man samtidig er klar til at presse som hold. 

Den tålmodige tilgang viste sig at komme bag på Silkeborg-holdet, forklarer Frederik Birk og sætter et par ord på, hvad der fungerede i weekendens kamp.

- Jeg snakkede med Thomas Loft (U19-cheftræner i Silkeborg IF, red.) efterfølgende, og han havde forventet, at vi kom blæsende med et aggressivt pres på baggrund af kampen mod Vejle. 

- Vi havde en tilpashed af kynisme og fik ramt dem på nogle omstillinger og får lavet tre fine mål, så det var selvfølgelig positivt, slutter Frederik Birk.

U19-talenterne skal først spille igen den 14. oktober, hvor Randers Freja venter i Kronjylland. 

U19: Brøndby IF - Silkeborg IF 3-1 (2-0)
1-0 Magnus Warming
2-0 Andreas Pyndt Andersen
3-0 Magnus Warming 
3-1

Startopstilling

Magnus Warming - Mileta Rajovic

Jesper Lindstrøm - Andreas Pyndt Andersen - August Vitus Frandsen 

Filip Blazek

Gregers Arndal-Lauritzen - Frederik Tønsberg - Anton Hendriksen - Christian Enemark

Casper Hauervig

Bænken: Christian Johansen (Ind '82), Mads Eslund (Ind '70), Ertugrul Teksen (Ind '78)

 

U17: Fuld dominans i storsejr mod Silkeborg
Efter to uafgjorte i de to seneste runder blev det i weekenden til sejr for Frank Hjortebjergs spillere, der slog Silkeborg på suveræn vis med 5-0. Derfor var det også en tilfreds cheftræner, der gjorde status på kampen.

- Det er en kamp, hvor vi styrer den fuldstændig - fra start til slut. Det er tættere på, at det bliver 6-0 og 7-0 end, at de får scoret. Vi er bedre end dem i alle spillets faser. 

- Jeg synes, at vi lykkedes med at gøre alt det, vi kunne for at holde intensiteten oppe i kampen. Vi pressede fremad, hver eneste gang vi kunne, samtidig med at vi havde en okay kontrol med bolden og havde ikke noget problem ved at spille os igennem Silkeborgs pres. Vi har 22 afslutninger i kampen, og 20 af dem er i Silkeborgs felt, så det siger også noget om, at vi kunne spille os igennem dem og komme frem til nogle gode chancer. 

Frank Hjortebjerg havde således kun en enkelt finger at sætte på præstationen.

- Jeg synes, at de får en tand for mange afslutninger. Det er ikke mange af dem, der er fra gode positioner, men jeg synes alligevel, at får skudt lidt for meget på mål i forhold til, hvad vi ønsker. 

U17-spillerne kan holde turneringsfri i weekenden, inden de møder Glostrup onsdag den 4. oktober i pokalturneringen. 

U17: Brøndby IF - Silkeborg IF 5-0 (3-0)
1-0 Mikkel Eslund
2-0 Victor Sørensen
3-0 Muamer Brajanac
4-0 Muamer Brajanac
5-0 Frederik Nørrestrand

Startopstilling

Frederik Nørrestrand - Muamer Brajanac - Roni Arabaci

Mikkel Eslund

Morten Frendrup - Frederik Valdbjørn

Jacob Rasmussen - Oscar Salling - Elias Gärtig - Victor Sørensen

Simon Rossil

Bænken: Tobias Lindhardt (Ind '62), Matin Saleh (Ind '65), Andrew Oseni (Ind '70)

Sen straffesparksscoring afgjorde U15-Derby
Der skulle en overtidsscoring til at afgøre søndagens U15-opgør mellem Brøndby IF og FC København, og set med Brøndby-briller var det desværre udeholdet, der trak sig sejrrigt ud af kampen. John Ranums hold bragte sig ellers i front efter blot otte minutters spil i en første halvleg, hvor FCK efter planen ikke fik meget tid på bolden.

- I første halvleg sidder vi rigtig godt på dem og presser dem virkelig godt. Det var helt efter planen, for FCK er måske det hold i den aldersgruppe, der har de bedste tekniske basisfærdigheder, og de er meget dygtige på bolden, hvis de får plads. Derfor skulle vi sørge for, at de overhovedet ikke fik plads. Det lykkedes fint, men der er lige fire-fem minutter i første halvleg, hvor vi falder lidt for langt tilbage på banen og står i vores blokke, og der viser de, hvor dygtige de er. Det overvandt vi, hvor vi sidder på det meste og kommer foran 1-0. 

FC København udlignede til 1-1 tre minutter inde i anden halvleg, og længe så det ud til, at den ville ende uafgjort.

- I de sidste 10-15 minutter bliver begge hold strukket ud, og den ligner stort set en uafgjort, selvom der er chancer i begge ender. I tre minutters overtid får de så et straffe og scorer. Den gjorde virkelig ondt. Det er sådan en kamp, hvor jeg virkelig føler med spillerne, for de havde fortjent bedre. 

Trods nederlaget er cheftræneren stolt af sine spilleres indsats, hvor de gav alt, hvad de havde.

- Man kan dø med bukserne på, og det gjorde vi her. Det er der ingen tvivl om. Selvom vi gerne vil vinde, kan spillerne være meget tilfredse med den præstation, de leverede. 

FC Nordsjælland er næste modstander for U15-holdet, når de på onsdag møder Farum-klubben i pokalturneringen.

U15: Brøndby IF - FC København 1-2 (1-0)
1-0 Cornelius Allen
1-1
1-2

Startopstilling

Oliver Lippert - Youcef Mokdad - Sami Orani

Oliver Jeppe - Salieu Brammen

Marinus Larsen

Alexander Vestergaard - Filip Andersen - Cornelius Allen - Louis Christoffersen

Lucas Ziegler

Bænken: Victor Vasques, Mihai Tudor, Albion Aliji

U14: Manglende skarphed i nederlag mod Lyngby
Det var de spildte chancers kamp for Morten Corlins U14-drenge, da det blev til et snævert 2-1-nederlag mod Lyngby BK. Cheftræneren fremhævede især første halvleg, hvor godt presspil udmøntede sig i adskillige store chancer, der dog ikke blev konverteret til mål.

- Vi dominerer første halvleg fuldstændig. Lyngby er over midten tre gange, men vi kan ikke få bolden i kassen. Vi tilspiller os nogle kæmpe chancer og bliver ved med at brænde dem. Lyngby kan ikke komme frem ad banen, og vi presser rigtig godt og vinder mange bolde oppe på deres banehalvdel. Vi har 14 rigtig kvalificerede afslutninger i første halvleg, og de har to, og vi går til pause bagud 1-0 på en personlig fejl. 

- Det var enormt opløftende, at vi kunne dominere på den måde, men også ærgerligt, at vi er bagud 1-0 i en kamp. som vi dominerer fuldstændig. Der var rigtig mange ting, der fungerede for os - på nær at få bolden ind over stregen. 

En af de ting, der fungerede var presspillet, men Morten Corlin savner mere afklaring i opbygningsfasen.

- Der er masser af momenter i spillet, vi kan gøre bedre. Vi er gode til at presse dem, og vi har virkelig fået styr på, hvordan vi skal presse modstanderen og lukke dem ned og forsvare. Vi kan dog godt blive bedre på bolden. De gange vi skal bygge spillet op bagfra, ser vi noget usikre ud. Det er for mange gange, at det bare bliver en lang bold, fordi de er i tvivl om, hvilken beslutning de skal tage.

Morten Corlins drenge skal jagte genrejsning på lørdag den 30. september, når de møder Hørsholm-Usserød IK. 

U14: Lyngby BK - Brøndby IF 2-1 (1-0)
1-0
2-0
2-1 Simon Blæsdahl

Startopstilling

Kasper Larsen - Simon Blæsdahl - Philip Näf

Kasper Heerfordt - Jonas Stenbæk

Deniz Arabaci

Frederik Frimann - Mikkel Fredsgaard - Hjalte Andersen - Hugo Ryg

Oscar Juhl-Larsen

Bænken: Solomon Opoku, Huseyin Tokat, Benjamin Luka Kold 

 

 

U13: Personlige fejl udslagsgivende i tæt opgør mod FC Nordsjælland
To personlige resulterede i to mål, og således sluttede det med et 2-0-nederlag til FC Nordsjælland for Azad Corlus hold. U13-holdet skulle ellers forsøge at hente femte sejr i træk, men gæsterne fra nordsjælland udnyttede deres chancer modsat Brøndby-holdet. 

- Vi mødte en modstander, der var større end os og nok også hurtigere end os, men vi vidste godt, at de havde fysik og hurtighed. På de punkter er vi lidt udfordret i forhold til Nordsjælland. Det havde jeg forberedt drengene på, og jeg havde også forberedt dem på, at de er dygtige i deres omstillinger. Og det var også det, der billedet på kampen. 

- Vi spiller ellers en rigtig god kamp - især de første 20 minutter af første halvleg er vi dominerende. Vores pres sidder lige i skabet, og vores spil på bolden er også rigtig godt. I denne her kamp udnytter vi dog ikke vores chancer. 

De yngste talenter kom således ikke med den nødvendige reaktion efter målene til stor ærgrelse for cheftræneren.

- De sidste ti minutter af kampen er Nordsjællands, for drengene får et lille knæk. Drengene håndterer ikke målene godt nok, så der er noget at arbejde videre med der. Jeg fortalte til drengene efter kampen, at jeg var ked af det på deres vegne. Personlige fejl er nemlig ikke noget, man som sådan kan træne. Det handler om beslutninger.  

U13-drengene skal forsøge at komme tilbage på vindersporet, når de på lørdag den 30. september tørner sammen med KB. 

U13: Brøndby IF 0-2 FC Nordsjælland (0-2)
0-1
0-2

Startopstilling

Diyar Avci

Benjamin Birkebæk - Hector Vinsteen - Benjamin Kold

Mathias Jensen

Kian Sørensen - Mikkel Durlev

Aksel Røntved

Bænken: Malek Bakhit, Matteo Grosso, Carl-Emil Pedersen