Zorniger: Vi skal være koncentrerede i alt, hvad vi laver

23.09.2017 09:00

I Alka Superligaens 10. runde er drengene fra Vestegnen gæster på DS Arena, hvor Hobro IK byder indenfor. Oprykkerne fra Hobro IK har fået en glimrende start på sæsonen og ligger pt. nummer to i Alka Superligaen med 17 point, hvilket er to point mere end Brøndby IF.

Cheftræner Alexander Zorniger har derfor også respekt for morgendagens modstander.

- Hobro IK har gjort det godt i denne sæson i Alka Superligaen. De har en klar gameplan, og det virker til, at alle på holdet kender deres roller. I Kirkevold og Antipas har de to angribere, som komplimenterer hinanden rigtig godt, og de kan gøre det svært for alle, fortæller Zorniger, der ser store ligheder med seneste års oprykker.

- Hobro IK er et hold som ikke er bange for at bruge deres fysik, og deres defensive organisation er stærk. På mange måder minder Hobro IK mig om Lyngby i sidste sæson. Lyngby var også oprykker, og der var ikke store forventninger til dem, men Lyngby viste hurtigt, at kombinationen af ældre, rutinerede spillere og unge spillere med masser af vilje gav dem et stærkt fundament, som kunne udfordre de fleste.
 
I sæsonens første ni runder har Frederik Rønnow holdt buret rent hele fem gange for de blågule, og han er dermed den målmand i Alka Superligaen, som har haft flest clean sheets i denne sæson. Cheftræner Zorniger fortæller, at man har meget fokus på den defensive organisation, og at man til denne sæson har ændret måden, man forsvarer på ved dødbolde.

- Vores offensiv har fyldt meget i medierne, fra vi havde vores første træningsdag sidste sommer, for fodbold handler jo om at score mål og vinde kampe. Men for os i trænerstaben har arbejdet med den defensive del af vores spillestil været ligeså vigtig i de seneste 15 måneder. På mange måder kan man sige at vores defensive arbejde starter oppe hos vores angribere, for når de ligger et højt pres, kan vi stille vores defensiv højt på banen og gøre afstanden til vores mål længere.

- Hvis vi ser på dødbolde, så forsvarede vi i sidste sæson modstandernes dødbolde med en kombination af mand-mand og zoneforsvar, men i denne sæson er vi gået over til, at vi på modstandernes dødbolde nu dækker med et rent zoneforsvar. Det virker til at fungere bedre. Men det kan selvfølgelig være en lidt filosofisk diskussion, for der er intet system, der kan gardere sig imod, hvis en spiller ikke koncentrerer sig i en given situation eller ikke rammer niveauet på dagen. Hvis vi ikke gør det, så risikerer vi at blive straffet, uanset hvad vi har trænet i løbet af ugen. På en kampdag som i morgen handler det om, at vi rammer vores niveau og er koncentreret i alt, hvad vi laver.

Tror du, at Brøndby IF får sæsonens sjette clean sheet mod Hobro IK i morgen, er der lige nu odds 2,60 at hente på Betfair.

Har du endnu ikke købt billet til udebaneafsnittet, kan den købes her. Hvis du ikke har mulighed for at gæste DS Arena i morgen, så kan opgøret ses på 3+ kl.18:00 med optakt fra klokken 17:00.