Lasse Vigen: Floskler lever i pokalturneringen

19.09.2017 15:28

I morgen træder Brøndby IF ind i DBU Pokalen, hvor modstanderen i tredje runde er Ledøje-Smørum Fodbold. Efter aftale med LSF er kampen rykket til Brøndby Stadion, selv om LSF, som er det lavest rangerende hold, har fordel af hjemmebane. 

For midtbanespiller Lasse Vigen bliver det første gang, han skal stifte bekendtskab med den danske pokalturnering – DBU Pokalen.

- Jeg har spillet et par gange i FA Cup’en over de seneste sæsoner, men jeg har aldrig spillet i DBU Pokalen, så det glæder jeg mig til. Som jeg kender den fra England, så er det en stor turnering, hvor alle på dagen har en chance at slå et på papiret bedre hold, så der er altid god stemning til pokalkampe.

- Det er muligheden for de magiske pokalaftener, hvor mange i England sidder og håber på, at de mindre hold når langt og kan drille nogle af de store. Alle floskler som ’bolden er rund’ og ’alt kan ske i fodbold’ er om noget ting, der lever i pokalfodbold, fortæller Lasse Vigen.

Han glæder sig til kampen mod LSF i morgen, og selv om man kan tale om, at det ’bare’ er endnu en fodboldkamp, så er der alligevel en smule mere pres på, når man går ind til en pokalkamp.

- Der er stor forskel på ligaen og pokalturneringen forstået på den måde, at hver gang kamp er sin egen, og man ved, at har man én dårlig præstation, er man ude.

- Man skal forsøge at forberede sig som til alle andre kampe, men der er som sagt den forskel, at man skal have et resultat på dagen, og så skal man være klar på, at man måske skal ud og spille forlænget spilletid og eventuelt straffespark, hvis det bliver nødvendigt.

Charmen ved pokalturneringen er kampe mellem hold, der normalt ligger langt fra hinanden i turneringsstrukturen, og netop det, er noget der forhåbentlig kan være med til at skabe en god kulisse på Brøndby Stadion i morgen aften.

- Jeg kan forestille mig, at det er en speciel oplevelse at møde nogle af de hold, som vi ikke møder i Alka Superligaen. Og de ser måske deres store chance, fordi de ikke kommer til at møde Brøndby IF hver sæson, så jeg er sikker på, at de også vil møde op med mange fans, om det er på Brøndby Stadion eller deres egen hjemmebane, og skabe en god stemning og en god dag for deres hold, fortæller Lasse Vigen, der håber at kunne være med til gå hele vejen, som Brøndby-mandskabet var så tæt på at gøre sidste sæson.

- Alle fodboldspillere drømmer om at vinde titler og spille de sjove kampe som blandt andet pokalfinaler, og når man spiller i en klub som Brøndby, forventes det også, at vi er med, hvor det er sjovt – også i pokalturneringen.

Kickoff er kl. 20:30 på Brøndby Stadion i morgen aften, og du kan købe billet til kampen her.

Foto: Getty Images