Zorniger: Vil skabe underholdende kampe

15.09.2017 15:00

På søndag tager Brøndby IF imod AaB i Alka Superligaens niende runde. Brøndby IF har 14 point i tabellen, mens AaB har otte.

For cheftræner Alexaner Zorniger handler det om at udnytte marginalerne, hvis det mellemrum i tabellen skal udbygges.

- Marginalerne var imod os i Odense, og vi var ikke tilfredse med resultatet, men præstationen, holdet leverede, var jeg egentlig tilfreds med. Nogle trænere vælger at skifte flere spillere blot for at få en reaktion, hvis de taber eller ikke får tre point i en given kamp, fortæller cheftræneren, der vil se en god indsats hver eneste dag.

- Hos os er det altid den overordnede præstation, der er afgørende for, hvem der spiller, da det mange gange er marginaler, der afgør, om man for eksempel brænder en chance eller i stedet bliver den forløsende helt. Man skal præstere til træning, og man skal præstere som holdkammerat. Hvis man starter inde, skal man præstere i kamp. 

Cheftræner Alexander Zorniger forklarer, at modstanderne i denne sæson er godt forberedte på Brøndby IF's spillestil, så selvom chancerne har været mange, har det været sværere at bryde igennem modstandere, som har stået dybt og afventende.

- Når man i fodbold tager initiativet og gerne vil skabe underholdende kampe, som vi gør, kan det efterlade store områder bagude, der skal forsvares. Det kan ofte skabe nogle livlige kampe, hvor vi får skabt en masse chancer, men hvor modstanderen også kommer frem til chancer på grund af den måde, vi spiller på.

De blågule fans er efterhånden blevet vante til chancerige og underholdende kampe, og især kampene mod de rødhvide nordjyder har i tidernes løb budt på masser af chancer og mål. Der er således scoret 25 mål i de seneste 10 møder mellem de to hold, og tror du, at søndagens opgør byder på flere mål end det gennemsnitlige - altså over 2,5 mål - er der lige nu odds 1.66 at hente hos Betfair.

- Ser vi på sidste sæson og starten på denne sæson, skaber vi lige så mange chancer, men det er måske en lidt anden slags chancer. I sidste sæson havde vi nogle store sejre i starten af sæsonen, da vores måde at spille på overraskede modstanderne. I denne sæson er modstanderne bedre forberedte, og de stiller sig langt tilbage og afventer os.

- Derfor er chancerne, vi kommer frem til, måske ikke lige så oplagte scoringschancer som i starten af sidste sæson. Vi mangler måske lige de sidste fem procent, og det er det, vi skal finde frem. I trænerteamet kigger vi meget på de indbyrdes relationer på holdet lige nu, hvor vi er opmærksomme på, at nogle af de nye spillere stadig skal arbejde med at få systemet helt ind under huden og få relationerne til at køre. Det tager tid, og det arbejder vi med på træningsbanen. Alle spillerne har trænet godt i denne uge og vist mig, at de er klar til AaB-kampen, lyder det fra cheftræneren

Kickoff mod Aab på søndag på Brøndby Stadion er kl 18:00, og du kan sikre dig din billet til kampen lige her.

Foto: Getty Images