12. SEPTEMBER 2017 kl. 13:07
En Masterclass-weekend på det jævne

Alle Masterclass-årgange bortset fra U19 var i denne weekend på græs, hvilket resulterede i en sejr, et nederlag og en uafgjort, mens de yngste talenter fra U13 var draget til Holland for at deltage i en træningsturnering. Læs mere om, hvordan det gik de forskellige hold nedenfor.

U17: Stort spilovertag i remis mod SønderjyskE
Frank Hjortebjergs tropper skulle lørdag forsøge at følge op på den gode sæsonstart, hvor det er blevet til maksimumpoint i de første to kampe mod AGF og FC København.

Weekendens modstander var SønderjyskE, og det blev en kamp, hvor U17-holdet var i den spilstyrende rolle, mens sønderjyderne pønsede på omstillingerne. Dette afspejlede sig også i antallet af pasninger, hvor Brøndby havde i omegnen af 600 mod SønderjyskEs 150. Trods de mange boldberøringer fik Brøndby-holdet ikke nok ud af anstrengelserne, mener Frank Hjortebjerg.

- Vi skaber ikke nok chancer i forhold til, hvor meget vi er på bolden. Selvom en del af spillet foregår oppe på den sidste tredjedel, så er vi ikke farlige nok. Vi har svært ved at spille os igennem deres femmandsbagkæde. Så mister vi for meget kontrol i kampen, hvilket gør, at SønderjyskE får gennemført for mange omstillinger.

Allerede i morgen skal U17-mandskabet i aktion, når Næstved skal besejres i pokalturneringen. Frank Hjortebjerg ser meget frem til kampen, hvor han håber at kunne se, at spillerne har lært noget fra SønderjyskE-opgøret. 

- Man kunne sagtens forestille sig, at det blev en kamp med nogenlunde samme manuskript (som mod SønderjyskE, red.). Vi vil have bolden meget, og det, der kommer til at blive afgørende, er, hvor effektive vi er til skabe chancer, og hvor gode vi så er, når vi mister bolden. Det er en superfed mulighed for os at allerede skulle spille i morgen. 

U17: Brøndby IF - SønderjyskE 3-3 (1-1)
0-1
1-1 Roni Arabaci
2-1 Mikkel Eslund
2-2
2-3
3-3 Jacob Rasmussen

Startopstilling

Roni Arabaci - Muamer Brajanac - Mikkel Eslund

Andreas Pyndt - Morten Frendrup - Frederik Nørrestrand

Jacob Rasmussen - Emil Staugaard - Elias Gärtig - Victor Sørensen

Tobias Juul

Bænken: Laurids Brandt Andersen (Ind '52), Giran Pyne-Cole (Ind '61), Alexander Petræus (Ind '71)

 

U15: Stærk præstation fra start til slut i 4-0-sejr
John Ranums U15-spillere jagtede søndag genrejsning, da det i sidste weekend blev til et 5-0-nederlag til FC Nordsjælland. Og U15-holdet fik i den grad revanceret nederlaget, da de kunne hive en 4-0-sejr hjem mod FC Roskilde. En kamp, hvor John Ranums tropper leverede en stærk indsats.

- Man er altid lidt spændt på en genrejsning - om den kommer, eller om man fortsætter i et negativt spor. Jeg skal love for, at spillerne kom rigtig godt ud lige fra første fløjt. 4-0 kan lyde nemt, men de arbejdede hårdt for det. Udtrykket var rigtig godt, og vi sad på dem fra start.

Cheftræneren havde inden kampen valgt at stille med en lille midtbane med de fire mindste midtbanespillere på holdet, og satsningen bar frugt.

- De fire spillere var rigtig gode på bolden, og de fik sat Youcef (Mokdad, red.) rigtig godt i scene. Fra hans 10'er-position iscensatte han så de andre spillere rigtig godt. Alt i alt en rigtig god kamp fra alles side. 

B93 er den næste modstander for U15-truppen, når de to hold står overfor hinanden lørdag den 16. september.

U15: FC Roskilde - Brøndby IF 0-4 (0-1)
0-1 Mihai Cristinel Tudor
0-2 Cornelius Allen
0-3 Sami Orani
0-4 Sami Orani

Startopstilling

Oliver Lippert - Youcef Mokdad - Mihai Cristinel Tudor

Albion Aliji - Salieu Drammeh

Marinus Løvgren Larsen

Magnus Ravn - Filip Andersen - Cornelius Allen - Louis Christoffersen

Lucas Ziegler Jensen
 

Bænken: Alexander Vestergaard, Oliver Jeppe, Sami Orani

 

U14: Flot første halvleg blev ikke fulgt op
Sæsonens første sejr for U14-talenterne må lade vente på sig lidt endnu. Det stod klart, da Morten Corlins tropper i weekenden tabte 3-1 på udebane mod FC Nordsjælland. På trods af nederlaget var cheftræneren meget tilfreds med sine spilleres præstation i første halvleg, hvor der stod Brøndby på det meste.

- Det var en lidt speciel kamp, fordi vi starter fremragende og presser dem i bund de første 20 minutter. De kommer nærmest ikke over midten, og vi kommer frem til en masse afslutninger. Vores pres og genpres sidder lige i skabet. Men vi kan ikke få bolden ind - deres målmand har nogle gode redninger. 

En opspilsfejl fra målmanden betød, at Brøndby måtte gå til pause bagud 1-0, hvilket var en mavepuster for de unge Brøndby-spillere, der ellers havde gjort god figur. De fine takter fortsatte dog ikke i anden halvleg, hvor Morten Corlin ikke fik set meget til alt det, der fungerede i første halvleg.

- Vi spiller frygtelig dårligt de første 20 minutter af anden halvleg. Vi kan slet ikke få noget til at hænge sammen. Nordsjælland spiller også godt, men vores pres sidder dårligt, og vi forsvarer dårligt. De scorer lynhurtigt to mål, og så er vi bagud 3-0. Vi får rettet lidt til med nogle udskiftninger og kommer ind i kampen igen og får scoret et fint mål. Vi har også et par fine muligheder derefter.

U14-mandskabet skal forsøge at jage genrejsning den 23. september, når modstanderen hedder Lyngby BK. 

U14: Farum BK - Brøndby IF 3-1 (1-0)
1-0
2-0
3-0
3-1 Jonas Nørrestrand

Startopstilling

Kasper Larsen - Simon Blæsdahl - Philip Näf

Jonas Stenbæk - Kasper Herfordt

Deniz Arabaci

Hugo Ryg - Hjalte Andersen - Mikkel Fredsgaard - Solomon Opoku

Mikkel Hvenegaard Jensen

Bænken: Huseyin Tokat, Frederik Dyrholm Frimann, Jonas Nørrestrand

 

Lige ved og næsten for U13-holdet i Holland
De yngste Masterclass-talenter havde i denne weekend hollandsk græs under støvlerne, da de var inviteret til en træningsturnering i byen Grubbenvorst. Her havnede U13-drengene i den sværeste af de to puljer, hvor modstanderne blandt andet hed VfB Stuttgart og FC Twente. Sidstnævnte hold endte med at vinde turneringen - et hold, som Azad Corlus drenge ellers besejrede. 

- Vi er meget overlegne mod Twente. Vi kører dem rundt, og vi fører 3-0. De får så lige en friløber i det sidste minut, som de scorer på, men ellers har de ingenting, fortæller Azad Corlu.

Med tre sejre, et nederlag og en uafgjort placerede U13-truppen sig på puljens førsteplads sammen med FC Twente, der grundet en bedre målscore gik videre til finalen.  På trods af den glippede finalekamp var cheftræneren meget tilfreds med sine spilleres præstation og høstede endda roser fra VfB Stuttgart - Alexander Zornigers tidligere klub.

- Normalt spiller drengene 8 mands, men turneringen dernede var 11 mands, men den overgang håndterede de fint. De er nogle dygtige og kloge drenge. Vi vil stadig gerne arbejde med vores høje pres, og det fungerede rigtig godt. Det var faktisk sådan, at Stuttgart kom hen og sagde, at de godt kunne se, at vi havde Zorniger som træner (på førsteholdet, red.), så det var en stor ros. 

U13-spillerne skal allerede i aktion igen i dag, når de møder Benløse IF i pokalturneringen.

Puljekampe
MVV Maastricht 1-3 Brøndby IF
ADO Den Haag 4-3 Brøndby IF
Brøndby IF 3-1 FC Twente
Brøndby IF 1-1 VfB Stuttgart
VVV Venlo 0-7 Brøndby IF

Placeringskamp
Brøndby IF 1-1 FC Schalke 04 - FC Schalke 04 vinder på straffespark