8. SEPTEMBER 2017 kl. 11:20
Kliment: Kommer tilbage med fornyet energi

Jan Kliment er tilbage på træningsbanen i Brøndby efter at have været af sted med det tjekkiske landshold. Og det var en yderst succesfuld tur for den 24-årige angriber. Kliment fik nemlig sin debut i Tjekkiets røde landsholdstrøje, da han blev skiftet ind i hjememkampen mod de tyske verdensmestre. Det blev også til spilletid tre dage efter, hvor Nordirland var modstanderen, og for Jan Kliment var det en stor oplevelse at få lov til at trække i landsholdstrøjen.

- Det føltes rigtig godt. Det er en stor drøm for alle unge fodboldspillere at repræsentere landsholdet, så at rent faktisk gøre det var et kæmpestort øjeblik for mig. Det fortæller mig også, at der bliver lagt mærke til mig, og at jeg har gjort noget rigtigt her i Brøndby, så det giver et godt selvtillidsboost at få sådan en oplevelse, siger den nykårede landsholdsspiller.

Jan Kliment tog til landsholdslejren med et mål i bagagen, efter han scorede mod AC Horsens i 2-0-sejren. Her kom målet efter en ripost fra et reddet straffespark, og i Alka Superligaens premiere-sejr over FC Midtjylland kom målet med hovedet. Kliment er altså i stand til at score med lidt af hver, og hvis han mod OB gentager bedriften fra 2-0-målet mod midtjyderne og scorer med pandebrasken, er der lige nu odds 6.00 at hente på Betfairs Brøndby-specialspil.

For angriberen selv handler det dog mest af alt om at få bolden i nettet. Og så tænker han ikke meget over, hvilken kropsdel der sørger for det.

- Jeg har efterhånden lært, at det er lidt ligegyldigt, hvordan jeg scorer mine mål – navnet på måltavlen er det samme, og så længe det hjælper holdet, er jeg tilfreds. Og om det er mig eller Teemu (Pukki, red.) eller en tredje, der scorer, er også underordnet. Jeg går mest op i, at vi vinder kampen, og sådan har jeg det også med hensyn til på søndag mod OB. Det er en kamp, jeg virkelig gerne bare vil vinde.

Det er derfor en angriber med masser af vilje, der er kommet tilbage til Brøndby IF’s træningsbane. Og så er det en angriber, der er glad for at komme hjem i vante omgivelser.

- Jeg kommer tilbage til Brøndby med en masse ny energi efter landskampene og målet imod Horsens, og jeg har ikke kunne vente med at komme hjem – især efter ti dage på hotel, der godt kan være lidt trivielt, griner Jan Kliment.

Vil du støtte Jan Kliment og de andre Brøndby-spillere i Odense på søndag, kan du blive klogere på billetkøb og turen til Fyn her.

Foto: Getty Images