Landsholdsoverblik: Debut og VM-kvalifikation

06.09.2017 10:38

Landsholdspausen er overstået - en pause, der har budt på mange VM-kvalifikationskampe og debuter til flere Brøndby-spillere. Få her et overblik over, hvordan det er gået de blågule landsholdsspillere.

Frederik Rønnow
Polen og Armenien var Danmarks modstandere i sæsonens første landsholdspause, og de to hold måtte gå fra banen med store nederlag efter mødet med Åge Hareides tropper. Først blev Kamil Wilczek og Polen besejret med 4-0 i Telia Parken, mens danskerne tre dage senere vandt 4-1 i Armenien. Frederik Rønnow var at finde på bænken til begge kampe, og nu venter der afgørende kampe i oktober mod Rumænien og de direkte konkurrenter fra Montenegro. 

Pukki, Arajuuri og Hermannsson
Lørdag aften stod Finland bag en mindre overraskelse i kvalifikationspulje I, da de med Paulus Arajuuri i startopstillingen slog andenpladsen fra Island med 1-0. Teemu Pukki måtte se hele kampen fra bænken, og det samme måtte Hjörtur Hermannsson fra islændingenes bænk. Det var samme historie for Hermannsson i Islands 2-0-sejr over Ukraine, hvor der ikke var spilletid til Brøndby IF's nummer 6. Anderledes stod det til for Pukki og Arajuuri, der begge fik fuld spilletid mod Kosovo. En kamp, som finnerne vandt 1-0 på mål af Teemu Pukki. 

Wilczek, Kliment og Halimi
Polen måtte som bekendt tage tomhændet hjem fra Telia Parken, men fik revanceret nederlaget med en 3-0-sejr over gruppens sidsteplads fra Kasakhstan tre dage senere. Brøndby-angriber Kamil Wilczek fik ikke landsholdsminutter i benene mod hverken Danmark eller Kasakhstan.

Jan Kliment kunne fredag toppe sine 24 års fødselsdag med debut for det tjekkiske landshold mod verdensmestrene fra Tyskland. Kliment fik de sidste 15 minutter mod tyskerne, der vandt 2-1, mens der var mere spilletid til angriberen mod Nordirland. Her blev Kliment skiftet ind efter 55 minutters spil i et opgør, der endte med et nederlag på 2-0 til tjekkerne, der har udspillet deres rolle i gruppe C.

Også Besar Halimi og Kosovo har udspillet deres rolle i deres gruppe I. Kosovo indtog sidstepladsen inden kampen mod Kroatien, og denne placering blev der ikke ændret på, idet kroaterne vandt med 1-0 i en kamp, hvor Halimi ikke fik spilletid. Tirsdag aften hed modstanderen Finland, hvilket resulterede i endnu et 1-0-nederlag med Halimi på banen den sidste halve time. 

Hauervig og Hermansen
Ungdomslandsholdene har ligeledes været i aktion i den netop overståede landsholdspause, hvilket har kastet debut af til Casper Hauervig på U19-holdet og Mads Hermansen på U18-mandskabet.

Casper Hauervig fik fuld spilletid i 4-2-sejren over Sverige til firenationers turneringen i Norge. Den unge målmand leverede en fin præstation, hvor han blandt andet diskede op med en flot redning på et svensk frispark. Med sejren over Sverige skulle U19-spillerne møde Østrig i finalen. Østrigerne viste sig at være for stor en mundfuld for danskerne, der tabte 4-1. Hauervig var at finde på bænken til denne kamp.

I Nyborg startede Mads Hermansen inde i den første af to træningskampe mod Holland. Hermansen måtte dog gå fra banen med et 2-1-nederlag i sin debut for U18-landsholdet. Anden kamp mellem de to lande sluttede 1-1, hvor Masterclass-målmanden havde fundet plads på bænken.

Foto: Getty Images