29. AUGUST 2017 kl. 10:16
Pokal og masser af point hos Masterclass

Masterclass-weekenden har nået sin afslutning, og det var en opløftende en af slagsen. Både U19- og U17-holdet kunne tage hjem fra Aarhus med en sejr, mens U13-talenterne vandt Crown Plaza Elite Cup i Kastrup. U15-mandskabet tilkæmpede sig en fjerdeplads i samme turnering, hvorimod U14 kunne holde fri i weekenden.

Første sejr i sæsonen til U19
Efter en uafgjort og et nederlag i sæsonens to første kampe var tredje gang lykkens gang, da Frederik Birks mandskab trak sig sejrrigt ud af lørdagens opgør mod AGF. U19-cheftræneren efterspurgte i seneste runde mod FC København mere kynisme foran kassen, og det samme noterer han sig efter sejren over AGF-holdet.

- Første halvleg var en chancefattig en af slagsen, hvor det er meget lige. I anden halvleg åbnede kampen sig mere op, og vi begyndte at være mere nærgående. Andreas Bruus scorer på et flot frispark, men det var nok den sværeste afslutning, han havde i kampen. AGF begynder at satse offensivt, hvilket resulterer i flere omstillinger til os, og vi har fire hundredprocentschancer, som vi skal score på. Set over hele kampen skulle vi have vundet større, så skarpheden mangler stadig, fortæller Frederik Birk, der trods den udeblivende skarphed er tilfreds med drengenes indsats:

- Overordnet set var det en tilfredsstillende præstation. Men det er også en kamp, der udvikler sig lidt anderledes end de to første kampe i sæsonen. AGF står dybt, så tempoet bliver ikke skruet i vejret og vores aggresive genpres falmer en smule, fordi vi har mange perioder på bolden.

Næste kamp for de ældste talenter er først den 16. september, hvor der er endnu en udekamp på programmet med Vejle som modstander. 

U19: AGF - Brøndby IF 0-1 (0-0)
0-1 Andreas Bruus

Startopstilling

August Vitus - Andreas Bruus

Ertugrul Teksen - Jonas "Mini" Madsen - Mads Eslund - Peter Bjur

Lucas Rejnhold Steen - Frederik Tønsberg - Christian Enemark - Christian Johansen

Mads Hermansen

Bænken: Magnus Warming (Ind '8), Morten Frendrup (Ind '37), Emil Coster Joost Staugaard (Ind '88)

 

U17-holdet med ny sejr 
To kampe, to sejre og to clean sheets. Det er, hvad U17-holdet kan bryste sig af i denne sæson. Men på trods af den fine start er der stadig plads til forbedringer efter sejren over AGF, siger U17-cheftræner Frank Hjortebjerg. 

- Der er stadig mange ting, vi kan gøre bedre. Jeg synes dog, at vi kom et skridt i den rigtige retning i forhold til sidste weekend. Der var flere perioder, hvor vi i fællesskab skabte et højt pres og fik det ønskede udbytte, ligesom vi også var kontrollerende på bolden og fik skabt chancer via den måde, vi flyttede bolden på, siger cheftræneren og uddyber, hvordan han har kunnet se fremskridt i forhold til kampen mod FCK.

- Vi hang bedre sammen. Der var kortere afstand mellem kæderne - især mellem midtbanen og angrebet. Overordnet set var der også bare mere aggressivitet over vores spil. Vi ville det noget mere og pressede AGF højere, end hvad vi gjorde mod FCK, så det er jeg meget tilfreds med.

U17-talenterne kan holde fri i den kommende weekend og se frem til opgøret den 9. september, når Haderslev Fodboldklub kigger forbi Brøndby.

U17: AGF - Brøndby 0-1 (0-1)
0-1 Andreas Pyndt Andersen

Startopstilling

Muamer Brajanac

Jacob Rasmussen - Mikkel Eslund - Roni Arabaci

Laurids Brandt Andersen - Andreas Pyndt Andersen

Jacob Rasmussen - Emil Staugaard - Elias Gärtig - Frederik Nørrestrand

Simon Rossil

Bænken: Giran Pyne-Cole (Ind '52), Mathias Kvistgaarden (Ind '60), Tobias Borgen Lindhardt (Ind '76)

 

Lige ved og næsten for U15-holdet til turnering i Kastrup
Brøndby Masterclass' U15-mandskab var i weekenden til Crown Plaza Elite Cup i Kastrup, hvor de var havnet i "Dødens Pulje", som den blev kaldt. Modstanderne hed således FC Barcelona, FC Midtjylland og Malmö FF. Til trods for de svære modstandere spillede John Ranums hold sig videre til semifinalen efter et par gode puljekampe.

- Vi spiller den første kamp om fredagen mod FC Barcelona, og der spiller vi vel noget nær det bedste, vi har gjort længe. Jeg synes, at vi er bedre end Barcelona og kommer med et fantastisk udtryk. Vi presser dem ekstremt meget, så de aldrig får ro på bolden. Vi har nogle chancer, vi ikke får udnyttet, og så scorer de desværre på en omstilling et halvt minut før tid. 

- Om lørdagen starter vi med at spille mod FC Midtjylland. Vi spiller en okay første halvleg, og så spiller vi en rigtig god anden halvleg, hvilket gør, at vi vinder 3-1. I den efterfølgende kamp mod Malmö kommer vi igen med et fantastisk udtryk, og på bolden er det måske vores aller bedste kamp, som vi vinder 5-0. 

Søndag var der semifinale mod HJK Helsinki på programmet, hvilket desværre endte med et 2-1-nederlag til U15-spillerne. 

- Vi kan godt mærke, at vi har været i en hård pulje. Udtrykket er ikke det samme, og vi har simpelthen ikke kræfterne. Det er klart, at vores spillestil er fysisk krævende, og det mærker vi mod Helsinki, der er meget effektive, siger U15-cheftræneren og afslutter: 

- Men det var en fantastisk weekend, hvor drengene spillede virkelig godt - så længe de havde kræfter og var friske.

U15-holdet skal allerede i aktion igen i morgen, når Brønshøj venter i pokalturneringen.

Puljekampe
FC Barcelona 1-0 Brøndby IF
FC Midjylland 1-3 Brøndby IF
Brøndby IF 5-0 Malmö FF

Semifinale
Brøndby IF 1-2 HJK Helsinki

3.-4. plads
Brøndby IF 0-2 FC Nordsjælland

 

U13: De yngste talenter gik hele vejen i Kastrup
Mens U15-spillerne desværre måtte se sig slået i semifinalen til Crown Plaza Elite Cup, kunne de yngste talenter fra U13 lader sig krone som vindere af turneringen på deres årgang. Triumfen kom i hus efter sejre over blandt andet AaB og FC Midtjylland, mens FC Roskilde blev besejret i finalen. U13-cheftræner for Brøndby Masterclass, Azad Corlu, mener, at to ting blev afgørende i jagten på pokalen. 

- Vi har trænet det høje genpres og fase 1 rigtig meget - altså opbygningsspillet. På finaledagen lykkedes vi både med genpresset og at få spillet bolden forbi modstanderens angribere, og det, tror jeg, var afgørende, fortæller Azad Corlu, der udover en pokal, kan tage meget med fra weekenden: 

- Jeg kan tage rigtig meget med fra weekendens kampe. Hver gang vi spiller, får jeg svar på, hvad spillerne kan. Om de er gode nok, eller om der er nogen, som er udfordret. Og så finder jeg også ud af, hvor langt vi er i forhold til vores modstandere, og jeg synes, at vi er godt med. 

- Vi prøver at lære drengene at give slip og bare presse på, så vi kan erobre bolden højt på banen. Der har været nogle udfordringer i starten, hvor drengene har skulle lære, hvordan genpresset fungerer, men vi er på rette vej. 

Pokalen har knap fundet vej til pokalskabet, før U13-drengene igen skal i kamp. De møder således Kastrup i dag i pokalturneringen.

Puljekampe
IFK Göteborg 0-2 Brøndby IF
Brøndby IF 4-5 A27
Brøndby IF 4-3 FC Midtjylland

Semifinale
Brøndby IF 2-1 AaB

Finale
FC Roskilde 1-2 Brøndby IF