26. AUGUST 2017 kl. 08:30
Zorniger: Ikke interesseret i magiske løsninger

I morgen er AC Horsens gæster på Brøndby Stadion. Efter to udekampe i træk er de blågule nu på hjemmebane igen, hvor man i sæsonens første tre hjemmekampe i Alka Superligaen har vundet alle tre. Og cheftræner Alexander Zorniger er klar i mælet før opgøret. Der skal spilles direkte.

- Vi har et helt klart mål i morgen, og det er, at vi skal fortsætte vores gode resultater på hjemmebane i Alka Superligaen i år. Vi har vundet de første tre kampe på hjemmebane, og i morgen skal vi ud og vinde. Men det bliver ikke nemt. AC Horsens har fået en god start på sæsonen, og det er tydeligt, at de har bygget på deres spil. De er mere boldsikre end sidste år, men deres spil er stadig domineret af hårdt fysisk arbejde og lange bolde, hvor andenboldene er afgørende, fortæller Zorniger, der har været glad for det, han har set på træningsbanen i ugens løb.

- Jeg har ikke været tilfreds med vores seneste to præstationer i henholdsvis Randers og Aarhus, og spillerne ved godt, at det ikke var to gode kampe, vi leverede. Jeg er derfor tilfreds med den reaktion, jeg har set fra spillerne til træning i denne uge, hvor jeg har set hårdt arbejde og stor koncentration fra spillerne. 

Cheftræneren lægger ikke skjul på, at mange hold stiller sig lavt, når Brøndby IF er modstanderen, men det er ingen undskyldning. 

- Jeg er ikke interesseret i at finde ”magiske” løsninger til at gennembryde forsvar, der står lavt og venter på os. Vi skal være direkte i vores spil, og så skal chancerne nok komme. Vi har derfor brugt ugen på træningsbanen på at træne øvelser, der fokuserer på fart og arbejdet uden bold. De fleste hold, vi møder i denne sæson, vil stille sig tilbage og vente på, at vi kommer løbende ned mod dem, og i disse kampe skal vi være bedre til at spille direkte og ikke være bange for at tabe bolden. For når vi taber bolden på deres banehalvdel, skal vi bruge muligheden til at vinde bolden tilbage hurtigt, for det er i disse omstillingssituationer, at kompakte forsvar kan komme ud af balance. 

- Jeg er ikke overrasket over, at holdene står så langt tilbage og lever på omstillinger, når de møder os. Alle leder efter den bedst mulige løsning mod en modstander, men det fortæller mig, at vi har en stærk offensiv, som mange har respekt for og indretter sig efter.

Kampen mod AC Horsens fløjtes i gang kl.16:00, og har du ikke allerede sikret dig adgang til opgøret, kan du købe et sæsonkort her og billetter her. Canal 9 viser ligeledes kampen, og her er der optakt fra kl.15:00.

Foto: Getty Images