21. AUGUST 2017 kl. 15:35
Svær weekend for Masterclass

To nederlag, en uafgjort og en sejr var udfaldet i en Masterclass-weekend, hvor der stod Derby-kampe på menuen for U19, U17 og U13. U15-holdet mødte Lyngby BK, mens årgangen under deltog i en international træningsturnering i Holland. 

U19: Manglende kynisme i Derby-nederlag
Sæsonens første U19-sejr lader sig vente lidt endnu, efter det blev til et 1-0 nederlag i weekenden mod FC København. Frederik Birks tropper startede ellers stærkt ud mod ærkerivalerne, men tabte pusten i anden halvleg.

- Det var en meget lige første halvleg, hvor jeg synes, at vi var bedst i den første halve time. FCK har en god periode op til pausen, men vi har to meget store chancer, som vi skal score på, og vi har også en efter pausen. Vi skaber altså tre målchancer, som vi skal score på, mod et dygtigt FCK-hold. 

- Set over hele kampen er de bedre end os. Deres relationer er bedre, og det samme gælder de individuelle præstationer, men målt på de helt store chancer er vi godt med. Forskellen er, at de scorer, og vi gør ikke. Vi har været tæt på i de to første kampe, og i de tætte kampe er det ofte kynismen, der bliver afgørende, slutter U19-cheftræner, Frederik Birk.

Næste opgave for U19 er på lørdag, hvor holdet spiller sæsonens første udebanekamp mod AGF.

U19: Brøndby IF - FC København 0-1 (0-1)
0-1

Startopstilling

August Vitus - Andreas Bruus

Peter Bjur - Jonas "Mini" Madsen - Filip Blazek - Ertugrul Teksen

Gregers Arndal Lauritzen - Frederik Tønsberg - Christian Enemark - Christian Johansen

Casper Havervig

Bænken: Mads Eslund, Jesper Lindstrøm (Ind '60), Magnus Warming (Ind '76)

 

U17 med sejr i sæsonpremieren
Mens U19-mandskabet måtte gå fra banen uden point mod FC København, stod det anderledes positivt til for U17-holdet, der vandt 1-0 i en tæt kamp mod ærkerivalerne. U17-cheftræner Frank Hjortebjerg var tilfreds med resultat, mens der stadig er plads til forbedringer på det spillemæssige plan.

- Vi holder FCK fra at vade i store chancer, og vi får egentlig forsvaret okay kampen igennem. Vi har en god periode lige efter pausen, hvor vi scorer. Ellers er det en meget lige og chancefattig kamp, fortæller Hjortebjerg og tilføjer:

- Vi er ikke helt tilfredse med vores presspil, og vi vil gerne være mere aggressive. På bolden har vi svært ved at sætte spillet. FCK presser os fint, men vi skal være bedre i stand til at holde på bolden. 

Selvom spillet haltede er U17-cheftræneren naturligvis glad for at starte den nye sæson med en sejr.

- Jeg har været herude i fire år, og jeg har efterhånden spillet mange gode kampe mod FCK og tabt, og nu spillede vi en middelmådig kamp og vandt. Det er selvfølgelig dejligt at vinde den første kamp i sæsonen, og det siger også noget om holdet, at vi kan stå imod presset fra et fint FCK-hold. Spillemæssigt har vi dog større ambitioner. 

Også U17-holdet skal en tur til Aarhus for at møde AGF på lørdag.

U17: Brøndby IF - FC København 1-0 (0-0)
1-0 Muamar Brajanac

Startopstilling

Muamar Brajanac

Giran Pyne-Cole - Mikkel Eslund - Roni Arabaci

Morten Frendrup - Andreas Pyndt Andersen

Jacob Rasmussen - Emil Staugaard - Elias Gärtig - Victor Sørensen

Simon Rossil

Bænken: Laurids Brandt Andersen (Ind '42), Andrew Oseni (Ind '55), Matin Saleh (Ind '68)

 

U15 lagde fra land med uafgjort
Lyngby BK hed søndagens modstander i sæsonens første kamp for U15-holdet. Lyngby BK kom i front allerede efter et minuts spil, men det tidlige føringsmål slog ikke Brøndby-talenterne ud af kurs, hvilket John Ranum er meget tilfreds med.

- Det er et resultat, vi i den grad kan være tilfredse med. Vi vil selvfølgelig gerne vinde, men vi må også se i øjnene, at vi tabte 5-1 for et par måneder siden mod Lyngby. De har en rigtig god årgang i årgang '03, så set i det lys, er vi tilfredse med resultatet. Også måden, vi kom frem til det uafgjorte resultat, er tilfredsstillende bortset fra, at vi kommer skidt fra start med en tidlig Lyngby-scoring. Efter målet rejser vores spillere sig og får sat et rigtig godt tryk på Lyngby, der normalt er meget dygtige på bolden. Det fik vi dog spoleret, og det er helt klart spillernes fortjeneste. De gav dem ikke tid på bolden, hvilket frustrerede Lyngby-spillerne. 

U15-talenterne skal i aktion igen i weekenden til Crown Plaza Elite Cup, hvor de blågule talenter blandt andet skal stå overfor FC Barcelona.

U15: Lyngby BK - Brøndby IF 1-1 (1-0)
1-0
1-1 Cornelius Allen

Startopstilling

Sami Orani - Mihai Tudor - Oliver Lippert

Youcef Mokdad - Albion Aliji - Oliver Jeppe

Magnus Ravn - Filip Andersen - Cornelius Allen - Louis Christoffersen

Lucas Ziegler

Bænken: Alexander Vestergaard, Salieu Brammen, Victor Vasquez

 

U14 med succes i det hollandske
Modsat de andre årgange på Masterclass spillede U14-drengene ikke på dansk jord i denne weekend. De repræsenterede derimod de blågule farver i en træningsturnering i Den Haag, Holland, hvor hold som Chelsea FC, Bayer Leverkusen og Borussia Dortmund deltog.

Brøndby-holdet sluttede på en flot sjetteplads efter sejre over blandt andet Everton FC og Bayer Leverkusen. Cheftræner for U15, Morten Corlin, var da også meget fornøjet med holdets overordnede præstation i træskolandet.

- Drengene viste et fremragende sammenhold frem for alt. Alle arbejdede som en gruppe - ingen var for fine til at gøre det beskidte arbejde. Jeg er meget tilfreds med spillernes arbejdsindstilling og deres iver for at blive bedre. 

- Det er selvfølgelig tydeligt at mærke, at de større hold som Chelsea og Leverkusen har støre individuel kvalitet, men jeg sidder tilbage med en positiv følelse.

Puljekampe:
Brøndby IF 2-1 FC Gravenzande
Ajax Amsterdam 1-0 Brøndby IF
Brøndby IF 4-0 Everton FC
Bayer Leverkusen 0-1 Brøndby IF
VfL Wolfsburg 2-0 Brøndby IF
Brøndby IF 0-0 IF Brommapojkarna

Kvartfinale:
Chelsea FC 1-0 Brøndby IF

Placeringskampe:
Ajax Amsterdam 1-1 Brøndby IF - Brøndby IF vinder på straffespark
Brøndby IF 1-1 FC Gravenzande - FC Gravenzande vinder på straffespark

Næste udfordring for U14-mandskabet er torsdag den 31. august, hvor FC Roskilde på udebane venter. 

 

U13: Stort nederlag mod stærkt FCK-hold
Det var en målrig affære, da U13-spillerne mødte FC København på udebane i weekenden. Opgøret endte således 8-4 til hjemmeholdet, og det store nederlag var vigtige lærepenge for de unge Brøndby-talenter, fortæller cheftræner for årganen, Azad Corlu.

- Jeg fik nogle svar som træner, og jeg tror også, at spillerne fandt ud af, hvor meget det kræver at være med på det her niveau. Den mindste fejl bliver straffet mod de gode hold, og det, tror jeg, er sundt for drengene at opleve, siger Azad Corlu, der mener, at hans mandskab spillede en fin kamp mod FCK, men de mange personlige fejl kostede dyrt:

- Nu har jeg lige set første halvleg på video, og jeg synes, at vi er dominerende, men FCK skal have ros for at straffe vores fejl. Vi laver tre store pasningsfejl, hvor de efterfølgende scorer på to af dem. Generelt set synes jeg, at vi spiller en fin kamp, men der bliver lavet for personlige mange fejl. 

U13-drengene skal allerede i ilden igen i morgen, når Herfølge BK lægger vejen forbi Brøndby.

U13: FC København - Brøndby IF 8-4 (2-1)
1-0
2-0
2-1 Benjamin Kold
3-1
4-1
5-1
5-2 Michael Opoku
5-3 Michael Opoku
5-4 Benjamin Kold
6-4
7-4
8-4

Startopstilling

Diyar Avci

Hector Vinsteen - Benjamin Kold

Kean Tran

Matteo Grosso - Mikkel Durlev - Kian Nicholas Sørensen

Aksel Røntved

Bænken: Benjamin Tabrizi-Birkebæk, Carl-Emil Pedersen, Michael Opoku