19. AUGUST 2017 kl. 12:19
Syv påstande til Zorniger

I morgen gæster de blågule Ceres Park i Aarhus, hvor AGF er værter. Det er sæsonens sjette runde i Alka Superligaen, og som altid mellem de to mandskaber ventes der mange fans på lægterne. Der er således afsat hele 2.000 billetter til de mange Brøndby-fans der skal ind og se opgøret, og man forventer op mod 15.000 tilskuere på Ceres Park.

Op til kampen i morgen mod AGF har brondby.com givet cheftræner Alexander Zorniger syv påstande at forholde sig til, heriblandt påstanden om at fart er vigtigere end overblik. Her er hans svar.

Kaos er en del af spillestilen, vi praktiserer, men man kan ikke scoute kaos i en spiller
- Jo, det kan man. Kaos er, når der opstår en uventet situation, og derfor kigger vi efter, hvordan en spiller reagerer, når der sker noget uventet, og hvordan spilleren vender det uventede til en fordel. Vi vil se spilleren vise kvalitet, når noget uventet sker.

Folk kommer på stadion for at se stjerner, ikke et hold
- Folk kommer på stadion for at blive underholdt. Hvis et hold har succes, kommer der flere folk på stadion, uanset om der er stjerner på holdet eller ej. Hvis et hold kun med stjerner ikke har succes, så vil folk med tiden blive væk.

Fart er vigtigere end overblik
- Nej, men der findes forskellige former for fart. Der er fysisk fart og mental fart. Hvis du er hurtigere til at analysere en situation end din modstander, kan du agere hurtigere, selvom din modstander måske rent fysisk er hurtigere end dig. Det afhænger selvfølgelig af spillerens position på banen, men generelt set, så er fysisk fart ikke altid vigtigst.

Medier burde give karakter for en kamps underholdningsværdi, ii stedet for den enkelte spiller
- Det kan der måske være noget om. I Tyskland er der medier, der både giver spillerne individuelle karakterer og samtidig også selve kampen karakter. Medierne har en stor interesse i at ranke og bedømme de enkelte spillere, men for os i klubberne tillægger vi ikke disse individuelle rankings nogen betydning. Medierne kender oftest ikke de konkrete opgaver, en given spiller har fået til en kamp, så han bliver måske bedømt ud fra en forkert præmis.

Der burde kun være et transfervindue per sæson, og det skulle ligge lige efter afslutningen på en sæson
- Det er en interessant tanke, men det er umuligt, som fodboldens økonomi er skruet sammen i disse år.

Efter fem kampe kan man allerede nu konkludere, hvordan Alka Superligaen vil forløbe i denne sæson
- Nej, det er alt, alt for tidligt at konkludere noget som helst om sæsonen. Vi plejer at have vores første store evaluering i sæsonens første landsholdspause, som er om halvanden uges tid - efter syvende spillerunde. Her vil vi have spillet 11 tællende kampe i alt i henholdsvis Europa League og Alka Superligaen, og derfor vil vi have et nogenlunde fornuftigt grundlag at konkludere vores egen indsats på. Hvor gør vi det godt? Hvor skal vi blive bedre? Vi evaluerer selvfølgelig løbende på vores kampe, og hvis vi lige nu kigger på Alka Superligaen, så har vi fået en ok start, hvor vi har domineret og fortjent vundet kampe mod blandt andet FC Midtjylland og FC København, men vi har også tabt unødvendige point. Hvis vi kigger på Europa, så var jeg ikke tilfreds med at vi røg ud. Med nye spillere i truppen og i startopstillingen, så har vi set, at der her i starten har været udfald, hvor vi ikke er lykkedes med vores spil - blandt andet på udebane mod VPS Vaasa. Når vi ikke dominerer kampe, skal vi blive bedre til at håndtere presset, som vi oplevede nede i Split. Som seedet hold viste Hajduk Split, at de havde kvaliteten til at slå os, og det er noget af det, vi skal tage ved lære af.

Målsætninger for en sæson ændres løbende i takt med andre holds præstationer og investeringer
- Som hold har man kun indflydelse på sin egen klub, og derfor skal man også kun fokusere på sine egne målsætninger og ikke bruge tid på andres succes eller fiasko. Alle klubber jagter forskellige målsætninger, både på den korte og lange bane. På den lange bane kan man have en slags ambition, mens man samtidig på den korte bane har et andet mål. Det er derfor, klubber kan acceptere enkelte nederlag på den korte bane, hvis holdet trods alt udvikler sig og bevæger sig i den rigtige retning i forhold til ambitionen på den lange bane. Hvis man ændrer sin målsætning, er det kun fordi at ens egen forudsætning er ændret og ikke på grund af andre holds præstationer eller investeringer.

Hvis du er i nærheden af Aarhus i morgen ved 18-tiden og gerne vil ind se kampen mod AGF, kan du sikre dig billet her.

Kampen vises i øvrigt på 3+ kl.18:00 med optakt allerede fra kl.17:00.

Foto: Getty Images