11. AUGUST 2017 kl. 10:30
Zorniger: Randers er en svær modstander

På søndag drager de blågule til kronjylland, hvor Randers FC venter i sæsonens femte runde af Alka Superligaen. Cheftræner Alexander Zorniger forventer en svær kamp, selvom der i tabellen er langt imellem de to hold.

- Randers FC er altid en svær modstander, og vi havde nogle meget tætte kampe med dem i sidste sæson. I denne sæson har Randers FC i de første kampe fået et enkelt point og scoret et mål, og det gør, at der måske er mange, der ikke har forventninger til dem på søndag. Men jeg har det faktisk lige omvendt. Kampen mod os vil for Randers FC være en perfekt kamp at komme tilbage på sporet på. Mange taler om vores offensive kræfter, men Randers har altså en rigtig stærk offensiv, så jeg forventer en svær og lige kamp. Vi skal udfordre Randers FC med vores aggressivitet, og vi så mod Hajduk Split, at hvis vi ikke formår at være aggressive som et hold, så får vi det svært i de mange en-mod-en situationer. 

Cheftræner Zorniger har som altid været på træningsbanen med holdet hele ugen og arbejdet på spillet, og han forklarer lidt om det, der bliver arbejdet på for øjeblikket.

- Vi arbejder hele tiden på at udvikle vores spil. I denne sæson forventer vi, at en del af modstanderne fortsat vil forsøge sig med lange bolde ned mod vores forsvar, for på den måde at spille sig ud af vores pres. Det betyder, at vi i denne sæson kommer til at have mere boldbesiddelse i mange kampe, end vi havde i sidste sæson. Derfor arbejder vi på træningsbanen med, hvordan vi spiller bolden hurtigt rundt og er kreative i de tilfælde, vi ikke kan lave vores hurtige omstillinger.

- Nu er kreativitet jo ikke noget, man umiddelbart kan træne, men vi gør det tydeligt for spillerne, at de har handlefrihed til at være kreative. Ja, vi forventer det faktisk af dem. Vi har en fast defineret spillestil, så jo bedre de kender spillestilen, jo nemmere bliver det for dem at være kreative. Mod FC København havde vi flere muligheder for at kontrollere kampen og være kreative og spille os frem til chancer, men vi slog lidt for mange lange bolde efter min smag, så der er altid noget man kan forbedre på træningsbanen.

Kampen mod Randers FC har kickoff kl16:00 på BioNutria Park i Randers og vises på Canal 9. Vil du ind og se kampen og støtte de blågule, så kan du købe billetter og læse mere information her.