16. JULI 2017 kl. 22:00
Zorniger: Offensivt gode, defensivt bedre

Her til aften var FC Midtjylland på besøg på Brøndby Stadion, men det blev et af de mere ugæstfrie besøg, da midtjyderne måtte tage tilbage til ulveland med et 4-0 nederlag i bagagen i sæsonpremieren for de to Superliga-mandskaber.

Cheftræner Alexander Zorniger var tilfreds med sejren, og hvor manges øjne var rettet mod offensiven, så var Zorniger mere tilfreds med den defensive del af spillet.

- Offensivt gjorde vi det godt, men jeg var faktisk mere imponeret af vores defensive spil. FC Midtjylland er et af topholdene, og de bliver et af de hold, vi skal slås med hele sæsonen, så jeg var tilfreds med at se, at vi lykkedes med at kontrollere FC Midtjyllands offensiv og fraholdt dem fra åbenlyse chancer, samtidig med at vi selv fik produceret chancer og scorede mål.  Det lykkedes, fordi hele holdet leverede på et højt niveau. 

Cheftræneren var ligeledes tilfreds med energiniveauet, holdet viste i dag, men understreger, at hvis de gode takter spillerne viste i dag skal fortsætte, så kræver det, at holdet giver sig selv maksimalt.

- Efter kampen mod Vaasa i torsdags, hvor vi ikke leverede en god indsats i anden halvleg, var jeg irriteret. Spillerne forstår vores måde at spille på, så der er ingen undskyldning for ikke at levere, og i dag viste vi den kvalitet og det energiniveau, der skal til.

- Ligesom sidste år tager vi derfor sæsonen en kamp ad gangen. I år har vi en langt sværere start, end vi havde sidste år, så hvis vi fortsat skal levere på dette niveau, skal vi have fuld koncentration. De næste to kampe skal vi spille på kunstgræs i hhv. Finland og i FC Nordsjælland, så der vil det være en helt anderledes type kampe, vi vil få at se. 

Næste kamp for de blågule er i Europa League-kvalifikationen i anden rundes anden kamp mod finske VPS Vaasa. Den første kamp blev spillet på Brøndby Stadion, og her vandt drengene fra vestegnen 2-0. Returkampen, som spilles i Finland, har kickoff kl.18:00 og vises på 6’eren.

Foto: Getty Images