1. JULI 2017 kl. 08:05
Brøndby IF skriver med tre store talenter til Masterclass U19-holdet

Tilbage i 2015 hentede Brøndby IF forsvarstalentet Christian Enemark i HB Køge på treårig kontrakt. Siden da har den nu 18-årige Christian Enemark foldet sit talent ud i Brøndby Masterclass, og i slutningen af sidste sæson fik den unge forsvarsspiller sin første kamp på seniorniveau for de blågule, da han startede inde på udebane mod SønderjyskE, hvor han leverede en flot præstation. Nu har det hårde arbejde båret frugt, da man netop er blevet enige om en toårig kontrakt.

Chef for Brøndby Masterclass, Kim Vilfort, fortæller her hvorfor man har valgt at forlænge med Christian Enemark:


- Vi har været tilfredse med den udvikling, vi har set i Christian, og han viste mod SønderjyskE, at der er potentiale i ham.  Han har en god taktisk forståelse, og så har han den aggressivitet i sit spil, som vores spillestil kræver. Nu skal vi, og især Christian selv, arbejde hårdt på, at han i løbet af de næste par sæsoner forhåbentligt bliver en fast del af Superliga-truppen. Christian har vist os, at han har den rette indstilling, og hvis han fortsætter med at have snuden i sporet, så kommer vi helt sikkert til at høre mere til ham.

I kampen mod SønderjyskE var der ligeledes en anden ung debutant, nemlig midtbanespilleren Magnus Warming, som med sine dengang 16 år og 348 dage er den yngste debutant nogensinde for Brøndby IF i den bedste række. Ligesom Christian Enemark kan Brøndby IF også offentliggøre, at man netop har sikret sig en ny kontrakt med det unge talent. En treårig kontrakt har Magnus Warming fået, og Kim Vilfort er svært begejstret for, at man nu kan arbejde videre med det store talent.

- Magnus Warming er en god og rolig dreng, som har en professionel indstilling, og så har han altså et talent ud over det sædvanlige. Magnus er stadig meget ung, og han har derfor selvfølgelig meget, han skal lægge på sit spil - både teknisk og fysisk - før han kan konkurrere fuldt ud på seniorniveau, men det er det, vi nu skal arbejde videre med. Det er flot, at han allerede har fået muligheden for at spille i Superliga-truppen, så nu vi skal fortsætte det målrettede og dedikerede arbejde, så hver træning og hver kamp bidrager til hans udvikling.

Kim Vilfort kan også fortælle, at man netop har skrevet  en treårig kontrakt med det unge B93-talent Peter Bjur.


- Peter Bjur er en offensiv spiller, som både kan spille på den offensive midtbane og i angrebet. Han er teknisk dygtig og har en god fart, så han passer rigtig godt ind til vores offensive spillestil. Vi har haft kendskab til Peter i lang tid og har fulgt hans udvikling, og både Peter og vi tror på, at skiftet til Brøndby IF er det helt rigtige. Vi glæder os meget til at begynde arbejdet med ham. 

Som et lille kuriosum kan det nævnes, at Peter Bjur er søn af den legendariske Brøndby-spiller, Ole Bjur.

Alle tre spillere vil i den kommende sæson være en del af Brøndby Masterclass' U19-hold.

Foto: Getty Images