20. JUNI 2017 kl. 14:30
Matthias Jaissle: Coach forlanger også meget af mig

29-årige Matthias Jaissle tiltrådte efter sommerpausen som ny assistenttræner i Brøndby IF. 

Den tidligere Bundesliga-spiller for Hoffenheim og talenttræner i RB Leipzig behøvede ikke meget betænkningstid, da han havde haft Brøndby IF's cheftræner Alexander Zorniger i telefonen.

- Nej, jeg bookede stort set det næste fly til Danmark, siger den nye assistenttræner med et smil.

- Det var en rigtig spændende mulighed at blive præsenteret for, så jeg tog med det samme en snak med RB Leipzig, og de gav mig lov til at tage op og se på forholdende i Brøndby IF. Jeg mødtes med Zorniger og fik en grundig snak med ham om spillestil og forventninger. Jeg fik også set en kamp i foråret, og det hele virkede rigtigt, så jeg var hurtigt sikker på, at det var det helt rigtige at takke ja.

Han ved, at Zorniger stiller store krav til sine spillere, men det er egentlig ikke anderledes i tilfældet med Matthias Jaissle.

- Han stiller også store krav til mig, og det samme gør jeg til spillerne. Jeg går altid efter 100 procent, og det kan måske godt være lidt hårdt og give mig lidt udfordringer i hverdagen med så store krav til mig selv også, men det er sådan, man bliver bedre. 

- Alexander Zorniger vil hele tiden gøre sine spillere bedre, og det samme vil jeg. Og jeg er opdraget – både som træner og spiller – i samme system, som vi spiller her, så det har været let at få en god start herude. Det hjælper selvfølgelig også, at menneskene i klubben alle er meget venlige og har taget godt imod mig. Det har været let at falde rigtig hurtigt til, fortæller assistenttræneren.

Han har allerede fundet sig en lejlighed, hvor han - når han ikke skal se fodbold - sætter musik på og stresser af.

- Jeg er glad for musik, men jeg kan også godt lide at tage ind til byen og få en kop kaffe. Jeg bor i nærheden af Matze (Matthias Borst, analytiker i Brøndby IF), så mon ikke han også tager mig på en sightseeing en af dagene, siger Jaissle, inden han går ind på sit kontor og begynder planlægningen af tirsdagens andet træningspas for Superliga-truppen.