Rønnow: Det er noget andet end en almindelig kamp

25.05.2017 09:50

Pokalfinaledagen er kommet, og der er ikke længe til, at opgøret mellem Brøndby IF og FC København fløjtes i gang.

Frederik Rønnow, der kender fornemmelsen af en pokalfinale (med Esbjerg i 2012, red.), glæder sig til at opleve det igen.

- De første 20-30 minutter føles lidt som … Det er noget andet end en helt almindelig kamp, og derfor kræver det, at vi finder det helt rigtige spændingsniveau. Gør vi det, leverer vi også den præstation, vi ved, vi kan, og så har vi en god chance.

- Jeg har talt lidt med de andre om at være i en finale, uden at jeg skal lyde som den mest rutinerede mand. Vi har også en session med vores mentale coach, for det er noget specielt med en pokalfinale, lyder det fra Frederik Rønnow, der gerne vil skrive sig ind i historiebøgerne i Brøndby IF.

- Det ville være kæmpe stort at blive en del af pokalhistorien i klubben, men det kræver en god præstation og igen det rigtige spændingsniveau. Jeg synes ikke, vi skal tænke så meget over, at vi forhåbentlig skal løfte en pokal. Vi skal tænke over, at vi skal præstere og huske på, at det er en god ting, at vi er i finalen.

- Det bliver for rigtig mange et af højdepunkterne i karrieren. Det er den største, enkeltstående kamp herhjemme, og at det er en kamp mellem os og FCK, det gør den bare endnu mere interessant og endnu mere intens, lyder det fra landsholdsmålmanden.

Hele dagen og omgivelserne omkring pokalfinalen bliver fantastisk, og det er også noget, spillerne ser rigtig meget frem til.

- Det bliver jo ikke meget større. Vi kender kulissen fra et normalt Derby, hvor et af holdene plejer at være i overtal. Nu er det fifty-fifty, og jeg glæder mig helt sindssygt til at opleve det og hele dagen omkring finalen.

- Jeg håber, det bliver en fantastisk fodbolddag, hvor fansene også passer på hinanden. Det er en dag, som summer af fodbold, og at det er et Derby, giver det bare et par procenter ekstra. Det bliver fantastisk, siger Rønnow.

Husk, at der er stor fanzone i Fælledparken op til kampen. Læs mere om det her.

Du kan i skrivende stund få odds 4.75, hvis du hos Bet25 spiller på en sejr til Brøndby IF.

Foto: Getty Images