15. MAJ 2017 kl. 11:20
Bech: Vi ønsker Auri held og lykke

Brøndby Masterclass U19-hold skal som tidligere meddelt have ny træner efter sommerferien, da den 43-årige Auri Skarbalius stopper ved udgangen af denne sæson. Sportsdirektør Troels Bech forklarer om Auris stop:

- Vi er kede af at sige farvel til Auri, men har forståelse for, at han ønsker at prøve kræfter med noget andet. Auri har med sine kompromisløse facon været vellidt i klubben, og ingen er i tvivl om, at vores talenter har nydt godt af Auris erfaring og professionelle attitude. Auri har altid været en klubmand med både blågult hjerte og hjerne, og det har de forgangne to år i klubben været vidnesbyrd på. Han har stillet sig selv til rådighed, når klubben har kaldt, og det sætter vi pris på. Vi ønsker ham alt mulig held og lykke med fremtiden.

Auri Skarbalius siger selv om sit stop:

- Det har været en stor ære at arbejde med de ældste talenter i Brøndby IF, siden jeg kom tilbage i 2015. Jeg tror meget på at udfordre spillerne på det mentale plan og modne dem. Det er nemt at klappe folk på ryggen, når det går godt, men når der for første gang opleves lidt modgang, så skal spilleren også have det at vide. Her skal vi trænere give spilleren værktøjer til at komme styrket videre, så de bliver klar til at tage springet op som seniorspiller. 

- Som talenttræner har jeg arbejdet meget med, at udviklingen er vigtigere end at vinde hver en kamp for enhver pris. På den baggrund føler jeg, at vi har lykkedes med at rykke os på mange punkter i Brøndby Masterclass, især på det mentale plan, og det gør mig stolt. Jeg kan dog mærke, at jeg gerne vil ud og prøve noget mere i min trænergerning. I min verden er det ikke fair at møde op på arbejde uden at have hele hjertet med. Derfor fortalte jeg Troels, at jeg stopper til sommer, da jeg gerne vil prøve kræfter med noget andet. Det accepterede han, hvilket jeg sætter pris på. 

Som tidligere meddelt bliver det den nuværende U19-assistenttræner Frederik Birk der overtager trænerollen på U19-mandskabet efter sommerferien.

På Brøndby Indefra kan du se et interview med sportsdirektør Troels Bech omkring trænerskiftet i Brøndby Masterclass.

Læs mere om den nye cheftræner for U19 her.