21. APRIL 2017 kl. 14:15
Zorniger: Vi er klar, og vi glæder os

På søndag drager Brøndby IF til Farum, hvor FC Nordsjælland venter i mesterskabsspillets fjerde runde. Brøndby IF indtager p.t. andenpladsen i Alka Superligaen, mens FC Nordsjælland efter en række gode resultater i foråret lige nu indtager tredjepladsen. Det er dermed et meget formstærkt FC Nordsjælland-mandskab, som ”Drengene fra Vestegnen” skal op imod.

brondby.com har talt med cheftræner Alexander Zorniger om kampen.

- Da vi sidst mødte FC Nordsjælland oppe i Farum, havde vi det svært. Vi havde især svært ved at få etableret vores opbyggende spil, og det er stadig meget kendetegnende for det FC Nordsjælland-hold, vi skal møde på søndag. De gør det svært for os at opbygge vores spil, og de er inde i en flot stime. En af de ting, vi er meget opmærksomme på, er, at vi skal lykkes med at presse FC Nordsjælland, når de har bolden. Gør vi det, så er det en kamp med mange muligheder.

Giv 100 %

Generelt er cheftræner Zorniger tilfreds med holdet i sæsonen hidtil, men sæsonen er stadig i fuld gang, og der skal leveres på et højt niveau mod FC Nordsjælland.

- FC Nordsjælland har praktiseret og løbende udviklet sin spillestil i lang tid, hvor vi for ti måneder siden ændrede alt i måden, vi tænker og spiller fodbold på. Når alting derfor endnu ikke ligger på rygraden for vores spillere, så kræver vi af spillerne, at de giver sig 100 % og tror på sig selv. Over en sæson vil der naturligvis være kampe, hvor spillerne ikke rammer det højeste niveau, men hvis man giver sig selv 100 % og kæmper for holdet, så er jeg tilfreds.

- Vi er 16 point foran tredjepladsen, og når jeg ser tilbage på sæsonen, kan vi være tilfredse med, hvad vi har set indtil videre, men hvis nogen tror, at vi slapper af, så tager de fejl. Det er nu, at vi virkelig skal arbejde i dybden med vores spil.

Der skal leveres på alle slags underlag

Kampen spilles på Right to Dream Park i Farum, som er berømt for Alka Superligaens eneste kunstgræsbane. Dette er cheftræner Alexander Zorniger og trænerstaben meget bevidste omkring, men der skal leveres uanset underlaget.

- Vi er selvfølgelig ikke vant til at spille på kunstgræs i samme grad som FC Nordsjælland, da de træner og spiller kampe derinde året rundt, så derfor kan der være enkelte rokader i vores startopstilling, men det er ikke noget, der gør os svagere. Igennem hele sæsonen har vi oplevet sejre og nederlag uden undskyldninger, og der vil heller ikke være nogen undskyldninger på søndag, hvis vi ikke leverer.

- I denne uge har vi trænet på vores normale træningsbane i går (torsdag, red.), og i dag træner vi standardsituationer inde på stadion, hvorefter vi så slutter af med at træne på kunstgræs i morgen. Vi er klar, og vi glæder os.

Kampen spilles kl. 16:00 i Farum, og den vises på CANAL9, hvor optakten begynder allerede kl. 15:00. Tror du, at der bliver scoret på straffespark i opgøret, så kan du i skrivende stund få odds 4.00 hos Bet25.dk.

Foto: Getty Images