21. APRIL 2017 kl. 13:00
Dansk fodbold står skulder ved skulder mod homofobi

Når Johan Larsson løber på banen til udekampen mod FC Nordsjælland på søndag, bliver det ikke med det sædvanlige anførerbind om armen. Det vil nemlig være skiftet ud med et regnbuefarvet af slagsen.

Anførerbindet er blot en af markeringerne i en ny kampagne - Spark homofobi ud af banen - hvor et samlet fodbolddanmark står bag et utvetydigt budskab om, at homofobi er helt og aldeles uacceptabelt - også i fodbold.

Brøndby IF bakker op om kampagnen, som Spillerforeningen, DBU og Divisionsforeningen lancerede fredag morgen.

- Det sender et stærkt signal, at DBU, spillerne og klubberne går sammen om at sige klart nej til homofobi. Fællesskab er en kerneværdi for os i Brøndby IF, og derfor er vi glade for, at vi i fællesskab kan sætte fokus på en kampagne mod homofobi, siger Jesper Jørgensen, administrerende direktør i Brøndby IF.

Divisionsforeningens direktør, Claus Thomsen, supplerer:

- Tolerance har altid været en kerneværdi for fodbolden – det viser kampagnerne mod racisme. Vi er rigtig glade for, at vi nu også kan være sammen om en kampagne mod homofobi. Vi håber at kunne yde et værdifuldt bidrag, blandt andet fordi fodbolden har rod i alle befolkningsgrupper, lyder det fra Claus Thomsen.  

Divisionsforeningen, DBU og Spillerforeningen har givet hinanden håndslag på, at man sammen vil investere ressourcer i at få gjort op med den diskrimination mod homoseksuelle, som desværre stadig er en del af fodbolden anno 2017. Med en stærk, fælles og koordineret kampagne er målet at skabe maksimal opmærksomhed, gennemslagskraft og effekt i en fortløbende indsats.

Kampagnen vil over det næste halve år folde sig ud i store dele af dansk fodbold - fra Alka Superliga til landshold til Københavns og Aarhus’ gader under Pride til sommer. Kampagnen kommer til at indeholde både store og små aktiviteter, der sætter fokus på problemer med homofobi i dansk fodbold, og vil give både spillere og fans en mulighed for at tage et standpunkt imod homofobi.

Om kampagnen

Første del af kampagnen skydes igang fredag den 21. april. I samtlige kampe i den runde af Alka Superliga, der går fra den 21. til den 24. april vil der være spillermarkeringer, der gør det klart, at spillere, klubber og DBU støtter op om en homofobi-fri sport. Det vil blandt andet være med regnbuefarvede anførerbind, og spillerne vil bære regnbuefarvede flag ved indmarch.