4. APRIL 2017 kl. 15:29
Ekstra motivation til U17-træningen i Masterclass

Når træningen er i gang på U17-holdet i Brøndby Masterclass, har trænerteamet fundet en måde, de kan løfte niveauet i spillet til to mål på. Og på en overraskende simpel måde – de kårer månedens spiller. Selvfølgelig baseret på træningen.

Det lyder simpelt. Det er simpelt, men det har givet en noget større effekt end først forventet.

- Vi gør det på den måde, at når vi spiller på to mål, så får spillerne på det vindende hold en streg. Det er ligegyldigt, om det er 11 mod 11, 2 mod 2 eller noget midtimellem.

- Den, der har flest streger, når måneden er gået, bliver så kåret til månedens spiller, forklarer U17-cheftræner Frank Hjortebjerg.

Ligner mere kamp end træning

Det er et regnskab, som spillerne prøver at følge med i, men det er svært, fordi holdene bliver blandet til hver træning. 

- De prøver at holde styr på det, og de har en fornemmelse af, om de ligger godt til, men helt styr på det har de ikke.

- Vores måde at gøre det her på har gjort, at der bliver skruet lidt på alle knapperne hos den enkelte spiller til træning, og det kommer til at ligne mere kamp end træning. Pludselig handler det om at få holdet til at vinde i stedet for den individuelle præstation. Det gør meget for holdfølelsen og for vindermentaliteten, vi gerne vil se hos spillerne, siger cheftræneren.

Alle går efter at vinde prisen

Månedens spiller for marts blev Lucas Rejnhold Steen, der i øvrigt vandt prisen for anden gang. Han er enig med sin træner i, at det har skruet træningsintensiteten i vejret.

- Kåringen er rigtig vigtig for vores træningsmentalitet. Alle går efter at vinde den, og når vi løfter os på den måde til træning, får vi også noget ud af det i kampene.

- Der er noget mere på spil til træning, og det gør, at vi bliver lidt skarpere – især i intervalspillet. Alle går efter at vinde den hver måned, siger månedens spiller.

Men det er ikke kun spillerne, der har fået noget ud af spændingen omkring månedens spiller. Også trænerteamet har fået et ekstra lille værktøj, der kan bruges frem mod kampene i weekenden.

- Vi skæver da op til tavlen og kigger på, hvem der præsterer godt, når vi skal udtage hold til turneringskampene – og vi får som regel også en god præstation i kampene fra de drenge, der ligger godt til i den pågældende måned i konkurrencen om at blive månedens spiller, lyder det fra Frank Hjortebjerg.

Du kan læse mere om Brøndby Masterclass her.