2. APRIL 2017 kl. 21:28
Zorniger: Det handler om at levere

Aftenens sejr på 3-2 over FC Midtjylland betyder, at Brøndby IF har øget afstanden til FC Midtjylland til hele 17 point og stadig sidder solidt på andenpladsen med hele 16 point ned til Lyngby og SønderjyskE, som ligger på en delt tredjeplads (dog mangler SønderjyskE at spille denne rundes kamp).

Efter kampen fangede brondby.com cheftræner Alexander Zorniger, og her er hans evaluering af kampen.

- I de første 70 minutter skabte vi grundlaget for sejren med masser af intensitet og energi. Vi skaber altid en masse målchancer, og når vi leverer den energi, vi gjorde i dag, så er der altid grundlag for sejr. I de sidste 20-30 minutter af kampen kastede FC Midtjylland alt frem for at udligne, og det fik vi aldrig spillet os ud af, så afslutningen var mere hektisk, end vi ønskede. Vi skal stadig arbejde med en masse detaljer, men umiddelbart jeg er selvfølgelig tilfreds med sejren.

Den til tider hårdt spillede kamp sled ikke blot på spillerne. Selv cheftræner Alexander Zorniger var lidt slidt efter kampen.

- For mig som træner var det faktisk en af de hårdere kampe, da den var meget intens, og derfor fornemmede jeg ikke rigtig stemningen på lægterne i løbet af kampen, som jeg ellers mange gange gør. Så da dommeren fløjtede af til sidst, og stadion brød ud i vild sejrsjubel, blev jeg faktisk helt overvældet. Jeg lagde ikke mærke til, hvordan vores spillere fejrede sejren lige efter slutfløjt, men kiggede i stedet rundt på stadion. Her så jeg både helt unge Brøndby-fans, som ikke har oplevet de historiske sejre, juble og synge sange plus 60-årige mænd i gamle Brøndby-trøjer omfavne hinanden og danse rundt. De her sejre betyder så meget, og det er aftener som i aften, der er essensen i min rolle - det handler om at levere resultater for vores fans. 

At der er hård kamp om pladserne lægger cheftræneren heller ikke skjul på.

- Spillerne er sultne. Både Holst og Kalmár havde en rigtig god træningsuge, og de kunne lige så godt have startet inde i aften. Gustaf Nilsson er ligeledes meget tættere på startopstillingen end tidligere, og Jan har været en af de bedste til træning i denne uge, efter han havde det svært i sit indhop mod Lyngby. Spillerne ved, at der lige nu er tæt kamp om pladserne, og det løfter automatisk hele holdet. Hvis du er startet inde, så vil du gøre alt, hvad du kan, til træning for at beholde din startplads, og hvis du som indskifter ved, at du er tæt på start-11'eren, så vil du ligeledes arbejde røven ud af bukserne for at komme på holdet. Og det er godt for hele holdet.

I næste runde af mesterskabsspillet i Alka Superligaen venter Lyngby BK på udebane. Skal du med til Lyngby og støtte de blågule, så kan du sikre dig billet til udebaneafsnittet her.

Foto: Getty Images