24. MARTS 2017 kl. 09:55
Tilskuerfremgang på Brøndby Stadion

Brøndby IF er holdet, flest vil se spille. Det viser tal fra sidste år og fra denne sæsons grundspil i Alka Superligaen, hvor de blå-gule har hentet markant flest tilskuere i de 26 kampe.

Kigger man på Brøndby IF over kalenderåret 2016, har der været en vækst på over seks procent i tilskuertallet i forhold til 2015.

I 2016 var der 295.987 tilskuere til Brøndby IF’s kampe modsat 2015, hvor der gik 277.849 tilskuere gennem indgangen til Brøndby IF’s kampe på Brøndby Stadion.

Når Brøndby IF er involveret i Superligakampe, har der været et lille fald i tilskuergennemsnittet, dog er faldet i tilskuersnittet signifikant lavere end gennemsnittet i Alka Superligaen.

- Vi er taknemmelige for den utrolige opbakning, vi altid får fra Brøndby IF’s fans. Det giver spillerne de ekstra procent på banen, der er brug for – specielt i de svære kampe. Og vi gør som hold, hvad vi kan, for at fans og tilskuere føler sig underholdt og får noget for pengene, når Brøndby IF spiller.

- Jo flere fans der er på stadion til at støtte os, desto mere hjælper de holdet og spillerne inde på banen. Derfor håber vi altid på, at der kommer så mange som muligt, så vi kan gøre hinanden bedre i samspil mellem det, der sker på banen og det, der sker på tribunerne, lyder det fra Alexander Zorniger.

Efter grundspillet i denne sæsons Alka Superliga har der været klart flest tilskuere til Brøndby IF’s kampe, nemlig 274.108. 

Faldet er på blot 3,7 procent i forhold til alle sidste sæsons Brøndby-kampe. Til sammenligning er det næstlaveste fald hos AGF, der må registrere en nedgang på 11,1 procent.

På hjemmebane har Brøndby IF kun et fald på 1,2 procent af hele sidste sæsons tilskuergennemsnit, hvor der var to Derbyer mod FC København på hjemmebane – og igen er tallene fra denne sæson kun udregninger efter grundspillet.

Kigger man isoleret på efteråret 2016 er der gået 185.025 tilskuere gennem tælleapparaterne til kampe på Brøndby Stadion. Tallet for efteråret i 2015 var 155.077, så 2016 har vist en stigning på godt og vel 30.000 flere tilskuere i perioden.

- Vi er glade for den fortsat store opbakning til Brøndby IF på både hjemme- og udebane, men som alle andre ønsker vi selvfølgelig, at der kommer endnu flere til fodbold på Brøndby Stadion og på de stadions rundt omkring i landet, vi spiller på – både til mesterskabsspillet og de kommende sæsoner. 

- For at øge interessen på hjemmebane har vi bl.a. billige sæsonkort til mesterskabsspillet fra priser på bare 295 kroner, billige familiebilletter, hvor en familie på to voksne og to børn kun koster 200 kroner, bedre forhold og oplevelser for udeholdets fans og meget mere, siger Jesper Jørgensen, administrerende direktør i Brøndby IF.

Du kan se tilskuerstatistik for denne og tidligere sæsoner i Alka Superligaen på danskfodbold.com.

Foto: Getty Images