12. MARTS 2017 kl. 07:20
Hany: Jeg skal også være kreativ uden bold

motionmailapp.com

- Jeg skal skabe målchancer til mine holdkammerater, og hvis jeg kan til mig selv, men jeg skal også være kreativ uden bold, fortæller Hany Mukhtar, der spiller 10’er-rollen på Brøndby-holdet.

Han får ligesom resten af spillerne masser af frihed til at bruge sin kreativitet på banen, så længe den frihed bruges inden for rammerne af den spilfilosofi, der spilles efter.

- Uden bold skal jeg finde pladsen mellem midtbanen og forsvarskæden - og bag forsvarskæden, hvis muligheden er der. 

- Vi vil gerne spille offensiv fodbold, og derfor skal jeg også deltage i presset. På den måde kan vi skabe muligheder for at bryde modstandernes opspil højt oppe på banen og derfra spille hurtigt fremad og komme til en afslutning, lyder det fra den tyske U21-landsholdsspiller.

Alexander Zorniger har klare opgaver til sine spillere, men det er opgaver inde for rammer, der må brydes, hvis det gavner holdet.

- Der er ting på banen, som jeg skal gøre i for eksempel pres og genpres, men jeg har også friheden til at bruge mine kreative evner og tage egne beslutninger.

- Det handler også om tillid mellem os spillere på banen – at vi kan stole på, at vi hver især løfter vores opgaver i forhold til vores måde at spille på. På den måde gør vi hinanden gode, forklarer Hany Mukhtar.

Du kan se Hany Mukhtar og resten af Brøndby-holdet i aktion på Casa Arena i Horsens kl. 16:00. Du kan følge kampen live på twitter.com/brondbylive eller på Canal9.

Hos Bet25 kan du få odds 2.15, hvis du spiller på et clean sheet til Brøndby IF mod AC Horsens.

Foto: Getty Images