10. MARTS 2017 kl. 13:59
Nørgaard: En nuanceret filosofi

motionmailapp.com

Kreativitet er nok ikke det første, der bliver tænkt på, når talen falder på den presfodbold, som Brøndby IF praktiserer.

Men man skal ikke lade sig narre, for spilfilosofien er meget mere nuanceret, end den bliver portrætteret mange steder.

- Det er den helt sikkert. Det er ikke bare at sprinte frem i pres uden at kigge sig over skulderen – heldigvis, understreger Christian Nørgaard.

To andre elementer i spilfilosofien er frihed og kreativitet

- Vi har meget frihed, selv om vi har en filosofi, vi skal gå efter, men bare fordi der er en filosofi, så kan den godt være mere nuanceret, og det synes jeg også, at vi har formået at vise. Det er ikke bare noget højt pres hele tiden, understreger Christian Nørgaard.

- Kreativiteten behøver ikke kun være den sidste aflevering eller på 10’erens position. Det kan være mange forskellige ting – det kan for eksempel være en venstre back, der kommer meget med og skaber chancer med sine indlæg eller sin fart.

Kreativiteten er en stor del af den defensive midtbanespillers spil, men det passer ham rigtig godt.

- Jeg tror, at det ligger meget naturligt til mig. Jeg har ofte spillet som en mere offensiv spiller, hvor det kreative var en større del af mit spil. At kunne udnyttede det på en lidt mere defensivt orienteret position, er måske noget af det, der har gjort, at jeg har skilt mig ud i denne sæson, fortæller Nørgaard og forklarer lidt mere om sin position.

- For mig handler det om at spille i små rum med mange spillere omkring mig. Ofte er min position mere positionsbevidst, hvor 8’eren kan være lidt mere flagrende og lidt mere offensivt kreativ i for eksempel deres pres, hvor modstanderne måske ikke havde regnet med, at der ville komme et højt pres.

- For mig og midtstopperne handler det mere om at styre det pres, og på den måde skal vi også være kreative i forhold til, hvad modstanderne gør – hvornår skal vi gå højere i pres, og hvornår skal vi stille os lidt længere ned.

Du kan se 'Nør' og resten af Brøndby-holdet i aktion på Casa Arena i Horsens kl. 16:00 på søndag den 12. marts. 

Køb billet til opgøret lige her.

Du kan også følge kampen live på twitter.com/brondbylive eller på Canal9.

Hos Bet25 kan du få odds 6.25 på en 2-0 sejr til Brøndby IF mod AC Horsens.

Foto: Getty Images