9. MARTS 2017 kl. 12:01
Fra assistenttræner til cheftræner

Brøndby IF kan meddele, at assistenttræner Tamás Bódog og Brøndby IF er nået til enighed med den ungarske klub Diósgyöri VTK om, at Tamás Bódog overtager rollen som cheftræner. Søndagens kamp mod AC Horsens bliver dermed den sidste kamp, hvor Tamás Bódog sidder med på Brøndby IF’s bænk.

Sportsdirektør Troels Bech forklarer:

- Den ungarske klub kontaktede os for nogle dage siden, og da det stod klart, at Tamás fandt tilbuddet interessant, ville vi ikke stå i vejen for Tamás. Det er en spændende cheftrænerrolle i sit hjemland, han vender tilbage til. Tamás har været meget vellidt af alle i klubben og han har bidraget væsentligt til den udvikling, vi har taget som klub siden i sommer, og den flotte position, vi lige nu indtager i Alka Superligaen. En stor tak og held og lykke skal det lyde fra alle i klubben til Tamás. 

Tamás Bodog fortæller selv om sit skifte tilbage til Ungarn:

- Muligheden for at vende tilbage og blive cheftræner i mit hjemland kunne jeg ikke sige nej til. Jeg havde ikke planer om at skifte klub, da jeg virkelig har sat pris på min tid i Brøndby IF, og jeg har altid følt mig meget velkommen i klubben og blandt klubbens fans. Men jobbet som cheftræner i en historisk klub i mit hjemland, det kunne jeg kun takke ja til. Brøndby IF vil altid have en særlig plads hos mig, og jeg vil savne alle i og omkring klubben. Jeg er sikker på, at der er flere gode resultater i vente i fremtiden, og jeg vil følge klubben tæt.

Cheftræner Alexander Zorniger, som i mange år har arbejdet sammen med Tamás Bodog, ønsker sin snart tidligere kollega held og lykke i cheftrænerrollen.

- Jeg kender Tamás rigtig godt, da vi har arbejdet sammen i lang tid, og jeg ønsker ham alt det bedste i den nye rolle. Tamás har mange kvaliteter, som gør, at han vil blive en god cheftræner, så jeg er ikke overrasket over, at han har fået dette tilbud. Vi har et godt trænerteam i Brøndby, og selv om jeg selvfølgelig er ked af at sige farvel til Tamás, både som ven og som kollega, så er jeg sikker på, at vi kan finde en kvalificeret afløser, som kan blive en del af vores hold.

Tamás Bódog kom til klubben i sommer og vil med søndagens opgør mod AC Horsens have nået at være assistenttræner i 25 Alka Superliga-kampe, otte Europa League-kampe og to pokalkampe.

Den lige straks ledige assistenttrænerrolle ventes besat, inden slutspillet begynder i Alka Superligaen.

Foto: Getty Images