8. FEBRUAR 2017 kl. 12:12
Brøndby IF får ikke udebanesnit i Telia Parken

Opgøret mod FC København i Telia Parken den 19. februar bliver desværre uden den stemning, et sådan opgør fortjener. FC København har meddelt os, at de per dags dato inddrager udebaneafsnittet til det forestående Derby.

 I en aftale, der blev lavet 12. januar i år mellem FC København, Divisionsforeningen og Brøndby IF, har det ellers stået fast, at Brøndby IF skulle modtage 1.400 billetter og som vanligt, skulle vi som klub, varetage salget af udebanebilletter til Derbyet. 

Det var planlagt, at vi i slutningen af denne uge skulle modtage billetterne fra FC København, hvorefter vi så kunne påbegynde salget af de 1.400 billetter mandag den13. februar. 

Efter planen offentliggjorde vi denne information til vores fans i går, hvor vi samtidig oplyste, at vi var i dialog med FC København, Divisionsforeningen og vores fans om den potentielle boykot, som dele af Brøndby IFs fanmiljø har luftet tanker omkring. Vi oplyste ligeledes, at der ville komme en endelig afklaring inden billetsalget startede på mandag. 

FC København har desværre meddelt os, at de per dags dato inddrager udebaneafsnittet til Derbyet den 19. februar i Telia Parken, hvilket betyder, at Brøndby fans desværre vil være forment adgang til Telia Parken til Derbyet. Vi er naturligvis chokerede over denne udmelding, da den bryder den aftale vi indgik med Divisionsforeningen og FC København i januar. 

I vores optik er det en unødvendig handling på en situation, som vi mener sagtens kunne løses gennem dialog. Det sætter samtidig en farlig præcedens, for skal det være tilladt, at man som hjemmehold uden videre kan fjerne et udebaneafsnit, hvis man så f.eks. kan drage sportslig fordel af det? 

Vi har i de seneste dage forsøgt adskillige gange at få FC København i dialog i forsøget på at finde en løsning på tilskuerrestriktionerne, der tildeles Brøndby fans i udebaneafsnittet. Så sent som i går fremsendte vi FC København endnu et løsningsforslag, men alle forslag er desværre blevet blankt afvist, og man har nu valgt helt at fjerne udebaneafsnittet i Telia Parken til Derbyet. 

FC København har i de seneste måneder italesat sig selv som en klub, der drives af positiv arrogance, men i dag savner vi den positive del af den definition. Alle i dansk fodbold, inklusiv os ude på Vestegnen, anerkender til fulde den flotte sportslige fremgang, FC København har oplevet i det seneste årti, og derfor kan det med rette undre, at FC København vælger at lægge så mange restriktioner på en klub, som I deres egen optik ikke er en konkurrent, da de mener, at Alka Superligaen blot er en mellemregning, der skal overstås, så man kan spille i Europa.

Vi må acceptere FC Københavns manglende lyst til dialog, men i en tid med megen snak om dalende tilskuertal finder vi det uforståeligt, at man ikke i det mindste indgår i en dialog, så vi i fællesskab kan finde en mindelig løsning, der sikrer en intens og festlig Derby-ramme for folk på stadion og ikke mindst for dem, der sidder derhjemme og ser kampen på TV. 

Vi havde håbet, at begge holds spillere kunne få følelsen af at spille et rigtigt Derby, som de får lov til på Brøndby Stadion, hvor begge holds fans giver maksimal vokal støtte og fremviser flotte tifoer til deres respektive hold. Rent sportsligt vil vores spillere savne tolvtemanden på tribunen i Telia Parken den 19. februar, og det vil uden tvivl være en sportslig svækkelse. Men med det faktum i ryggen, at vi er den klub i Danmark med flest fans, vil vores spillere gå med hovedet rejst ind på banen og kæmpe for fællesskabet.

Nu håber vi, at vi sammen med Divisionsforeningen kan få skabt en dialog med FC København, omkring hvordan vi i et tæt samarbejde fremadrettet igen kan skabe et stemningsfyldt Derby i Telia Parken til gavn for alle.

Vi håber og tror stadig på, at der kan findes en løsning, for det er i ingens interesse, at Derby-oplevelsen og -begrebet bliver udvandet. 

Foto: Getty Images