3. FEBRUAR 2017 kl. 09:06
U17 og U19 kastet for ulvene i Wolfsburg

I den forgangne weekend fik U17 og U19 fra Brøndby Masterclass en smagsprøve på livet som professionel fodboldspiller, da begge hold tog til Wolfsburg for at møde tyskernes tilsvarende mandskaber.

Det blev en god oplevelse, der blev grebet an, som var det et opgør i en europæisk turnering.

- Vi ville gerne give spillerne en forsmag på, hvordan det er at skulle ud og hente et resultat i Europa, som Brøndby IF gennem tiden har gjort masser af gange.

- Derfor tog vi af sted lørdag, og efter den lange bustur - og den måske lidt anderledes aftensmad - skulle de op og præstere dagen efter, forklarer Frank Hjortebjerg, der er cheftræner for U17.

Et godkendt resultat

Wolfsburgs U17-drenge var et fysisk stærkt mandskab, men de unge Brøndby-drenge lod sig ikke kue af modstanderen.

- Det var en kamp med super høj intensitet og højt tempo. Det var en rigtig god kamp for drengene, men vi kommer bagud på en standardsituation, hvor vi ikke er skarpe nok. Vi kommer dog godt igen og får udlignet ved Andreas Pyndt og går til pause med 1-1.

- Med et kvarters tid tilbage af kampen får vi et af den slags straffespark i mod os, som et udebanehold ikke havde fået. Så skal vi op og jagte et resultat med den europæiske tilgang vi havde talt om tidligere, og det lykkes at komme på 2-2 ved Mikkel Eslund. Derefter presser vi på for at få sejren, men de har også chancer til at score nogle, så det er et godkendt resultat.

En halvleg på U17 og en halvleg på U19

Med i første halvleg var Lucas Steen på venstre back, der gik ud i pausen og skiftede til U19-kampen mod samme modstander. Også her fik venstrebacken en halvleg.

- Det gik over forventning, for jeg havde forventet, at der var større forskel på dansk og europæisk niveau. Jeg synes, vi kontrollerer kampen med U17 i mange perioder i stedet for at løbe efter bolden, siger venstrebacken, der ikke kun skulle skifte fra U17 til U19 i kampene. Han skulle også omstille sig fra kunstgræs til almindelig græs.

- Det kræver en omstilling at skulle skifte hold og spille to forskellige kampe på to forskellige underlag, men når man kommer op på U19, er det bare at huske at spille simpelt. Det var fedt at være med, og jeg tager det som et skulderklap.

- Med U17 er vi meget på bolden, mens vi på U19 skulle jage bolden mere, og man står over for bedre modstandere i en-mod-en situationerne. Jeg synes, jeg gjorde det fint, men der er altid ting, man kan gøre bedre, lyder det fra Lucas Steen, der synes, det var sjovt at prøve at lave optakten til kampene som professionel spiller.

- Det var fedt at få lov til at opleve, hvordan det fungerer som professionel, hvis man er så heldig og dygtig at nå så langt. Og det var fedt ikke bare at skulle spille vores bedste, men at gå ud og jagte resultat og så mod så god en modstander, lyder det fra backtalentet.

Smalt nederlag til U19

For U19’s vedkommende sluttede det med et nederlag på 2-1 til samme modstander, og cheftræner Auri Skarbalius var tilfreds med præstationen på trods af resultatet.

- Vi har haft fokus på at spille mod fysisk stærke hold, og har blandt andet mødt HB Køge og Holbæks divisionshold i opstarten, og Wolfsburg er et hold, der er lige ved at starte deres liga.

- Holdet præsterer godt, vi skaber chancerne, men vi mangler at score mål. Igen mod Wolfsburg har vi tre friløbere, men bolden bliver ikke puttet i kassen, siger Auri Skarbalius.

Han var også tilfreds med turen til Wolfsburg, der ikke kun havde til formål at spille mod en god modstander.

- Turen og måden at forberede sig til kampen er med til at gøre spillerne klar til det, der venter i seniortiden og for dem, der måske går hele vejen og bliver professionelle.

Der arbejdes nu på at kunne invitere Wolfsburg til Brøndby IF til en ’returkamp’.