14. DECEMBER 2016 kl. 10:57
Nederlag til de ældste Masterclass-hold

Ligesom i Alka Superligaen var det Brøndby IF mod FC Midtjylland for både U19 og U17 fra Brøndby Masterclass i denne weekend.

Det blev desværre ikke til samme succes som Alexander Zornigers mandskab, men trods nederlag var der tilfredshed med indsatsen fra de to trænere.

U19: Straffes på kynisk vis
Det ældste Masterclass-mandskab lærte en del om kynisme i årets sidste kamp.

- Til trods for at vi generelt set er fint med, tilhører første halvleg FC Midtjylland målt på chancer og mål. De skaber mere end os, og straffer os to gange på kynisk vis. 

- Arbejdsindsats og iver kan der ikke sættes en finger på – der var som sådan bare kvalitet og skarphed til forskel i de afgørende situationer, fortæller assistenttræner Frederik Birk.

I anden halvleg vendte billedet, og Brøndby-holdet skabte store muligheder. 

- Drengene viste god moral og arbejdede stenhårdt for at komme tilbage i kampen, hvilket var opløftende. Det reducerende mål kom efter en standardsituation. Joel (Kabongo, red.) steg op og headede mod bagerste stolpe, hvor Enemark helt fri kunne sende bolden i mål. 

- Til sidst i kampen satsede vi og gik over i ”Plan B”, hvor Joel og Kaltoft blev sendt på toppen. Kort før tid havde Joel en stor mulighed for at udligne, men afslutningen gik snært forbi fjerneste opstander, lyder det fra assistenttræneren, der sammen med cheftræner Auri Skarbalius godkender indsatsen trods nederlaget.

- Overall var det en fin præstation, som spillerne fortjener ros for. Der var skarphed og de berømte marginaler til forskel – og det skal vi arbejde videre på.

U19: Brøndby IF - FC Midtjylland 1-2 (0-2)
0-1: Mads Vang
0-2: Asis Essaisi
1-2: Christian Enemark

Startopstilling

Daniel Stückler – Oliver Carrara – Bertram Gjelfort

Magnus Häuser – Marco Petersen – Karl Appelt 

Tobias Noer – Joel Kabongo – Andreas Kaltoft – Christian Enemark

Viktor Anker

Bænken: Armend Aslani, Andreas Bruus, Frederik Tønsberg


U17: Blev ved med at gå efter sejren
- Det var en kamp i højt tempo og med masser af intensitet, lyder det fra U17-cheftræner Frank Hjortebjerg.

- Vi spillede en udmærket kamp, hvor vi havde 16 afslutninger mod FCM’s ni, men vi havde svært ved at score mål og lavede desværre et straffespark i slutningen af første halvleg, som gjorde, vi gik til pause bagud 1-0. 

Efter en snak og opladning til de sidste 40 minutter gik Brøndby-holdet på banen for at jagte sejren.

- Vi pressede faktisk endnu mere på end i første halvleg og scorede til 1-1 med tyve minutter igen. Vi havde en rigtig god fornemmelse for, at vi kunne vende det hele. Desværre løb vi ind i et rødt kort, og det problematiserede missionen. Vi blev dog ved med at gå efter sejren, og det endte med at koste til sidst, siger Frank Hjortebjerg, der er glad for den indsats, hans spillere lagde for dagen.

- Vi leverede en god indsats, og drengene forsøgte det bedste, de har lært, men vi skal være endnu mere dominerende og kontrollerende på bolden. Vi skal forlænge flere af vores angreb via forbedrede positioner og hurtigere boldomgang. Vi skal lære af de fejl, som vi alle sammen kommer til at begå en gang imellem og forsøge at minimere samt evne at reparere på disse, lyder det fra cheftræneren, inden han lukker sæsonen ned:

- Vi glæder os allerede til at komme tilbage og forsøge at hæve vores egen standard i hverdagen endnu mere. Lad mig slutte med at garantere, at vi til foråret vil opleve Brøndbys U17-hold komme blæsende i et endnu mere hidsigt udtryk samt en hurtig og dominerende boldomgang, uanset modstanderen. Vi glæder os!

U17: Brøndby IF – FC Midtjylland 1-3 (0-1)
0-1: Casper Tengstedt
1-1: Magnus Warming
1-2: Mikkel Christiansen
1-3: Nicolaj Jørgensen

Startopstilling

Magnus Warming – Muamer Brajanac – Jesper Lindstrøm

Ertugrul Teksen

Morten Frendrup – Andreas Pyndt Andersen

Lucas Steen – Benjamin Rohde Laursen – Anton Hendriksen - Mikkel Eslund

Mads Hermansen

Bænken: Gustav Steener, Roni Arabaci, Lasse Munkholm