28. NOVEMBER 2016 kl. 15:06
U17 og U19 i aktion: Sejr og nederlag

Brøndby IF’s U17- og U19-hold tog lørdag eftermiddag imod Esbjergs ditto på bane 12 på træningsanlægget. På en kold og blæsende kunstbane hentede U17-holdet en sejr og tre point, mens U19-holdet måtte se sig slået.

U19: Manglende effektivitet i begge ender
På Auri Skarbalius’ mandskab har manglende effektivitet været et tema i denne sæson. Holdet har skabt rigtig mange chancer, men de har svært ved at få slutprodukt på chancerne, og samtidig har modstanderne nemmere ved at finde vej til nettet i den modsatte ende.

Det var også tilfældet mod Esbjerg, hvor der skulle et par straffespark til for at sætte gang i målscoringen.

- Vi kan ikke sætte en finger på vores udtryk i kampen – slet ikke i første halvleg, hvor vi kom rigtig fint ud til kampen. Det handler om, at vi skal blive bedre til at arbejde videre som et hold, når vi kommer bagud. Alle løb og kæmpede, hvad de kunne, men tingene lykkedes ikke for os, da vi kom bagud.  

- Og så er det et problem, at vi skal bruge rigtig mange forsøg på at score mål, mens vores modstandere har det lettere. Igen mod Esbjerg skabte vi mange chancer, vi kom i mange gode situationer, men vi mangler effektivitet i begge ender.

Efter pausefløjtet var Auri optimistisk, fordi kampbilledet havde været fint. Det var blot målene der manglede, men de udeblev desværre for de blågule.

- Ved pausen havde jeg ikke så meget at ændre på. De havde et par chancer, inden de fik det første straffespark. Ved straffesparkene var vi lidt forsinkede. Vi var for langsomme til at reagere i nogle situationer, som gav dem plads og mulighed for at blive farlige, slutter Auri.

U19-spillerne skal i aktion i ligaen igen den 10. december, hvor FC Midtjylland kommer på besøg.

U19: Brøndby IF vs. Esbjerg fB 0-4 (0-0)
0-1: Anders Dreyer (Straffe, 65’)
0-2: Anders Dreyer (Straffe 78’)
0-3: Anders Dreyer (82’)
0-4: Anders Dreyer (89’)

Startopstilling

Andreas Bruus – Daniel Stückler – Oliver Carrara

Karl Appelt – Tobias Noer

Marco Petersen

Christian Enemark – Andreas Kaltoft – Anton Hendriksen – Christian Johansen

Viktor Anker

Bænken: Armend Aslani, Magnus Haüser & Bertram Gjelfort

 

U17: Dominans i 4-1-sejr
U17-spillerne jagtede oprejsning efter 2-0-nederlaget til AGF for to uger siden. Det skulle ske mod Esbjerg, men det var vestjyderne, der kom først på tavlen. Og det var selvom, Frank Hjortebjerg følte, at hans mandskab kom godt fra land.

- Vi startede kampen godt og var på bolden fra start. VI fik bygget spillet godt op, men vi blev straffet på en omstilling, hvor vi ikke var hårde og aggressive nok i genpresset. De løb fra os i situationen, så cadeu til dem for en flot omstilling.

Scoringen faldt allerede efter seks minutter, men det slog ikke U17-holdet ud af kurs. Med fire scoringer i første halvleg var kampen mere eller mindre dræbt ved pausen, og statistikkerne fra kampen taler sit eget tydelige sprog.

- Vi kontrollerede kampen. Vi havde 12 afslutninger, hvoraf ni var inde i feltet. Vi var meget dominerende på boldbesiddelse, hvor vi havde bolden i 11 minutter mere end dem. Slutteligt var vi meget pasningsstærke. Vi havde 536 pasninger i kampen med en succesrate på 85,1 procent. Det er det højeste, vi har ramt indtil nu.

- Vi havde inden kampen snakket om, at vi ville spille med få berøringer, så vi kunne undgå en alt for fysisk affære ligesom mod AGF. Det var vi rigtig gode til. Vi spillede med en stor tålmodighed, mens vi var gode til at spille bolden fremad i banen. Vi havde 142 pasninger på den sidste tredjedel, mens Esbjerg havde 153 i hele kampen. Så det bekræfter mig i, at vi dominerede kampen, fortæller Frank Hjortebjerg.

Næste opgave for U17-holdet er på lørdag, hvor de skal en tur til Viborg.

U17: Brøndby IF vs. Esbjerg fB 4-1 (4-1)
0-1: Rasmus Rejnhold (6’)
1-1: Magnus Warming (21’)
2-1: Selvmål (25’)
3-1: Magnus Warming (37’)
4-1: Muamer Brajanac (40’)

Startopstilling

Jesper Lindstrøm – Muamer Brajanac – Ertugrul Teksen

Magnus Warming

Morten Frendrup - Andreas Pyndt Andersen

Lucas Steen – Benjamin Rohde Laursen – Mikkel Eslund – Frederik Nørrestrand

Mads Hermansen

Bænken: Oliver Høgsberg, Roni Arabaci & Gustav Steener