26. NOVEMBER 2016 kl. 12:25
U15-status: Jagter mere tempo i spillet

De eneste par dage har brondby.com sat fokus på efterårssæsonen for U13- og U14-talenterne i Brøndby Masterclass. Nu er turen nået til U15-talenterne. Vi har derfor snakket med U15-assistenttræner Kenneth Høier om, hvordan sæsonen er forløbet.

- Rent placeringsmæssigt gik vi efter minimum en 3. plads, men spillemæssigt havde vi fokus på et aggressivt udtryk i både vores presspil, og når vi har bolden. Vi ville spille med få berøringer og flytte bolden hurtigt. Og så selvfølgelig skabe en masse chancer og få nogle mål ud af det.

Spillemæssigt fungerede det imidlertid ikke, som trænerteamet havde håbet på, fortæller Kenneth Høier.

- Vi klarede det ikke særlig godt i forhold til at skabe en masse chancer, og vi scorede simpelthen ikke nok mål. Det var især en udfordring mod de hold, som stod kompakt. Der lykkedes vi ikke med at spille simpelt, og vi brugte for mange berøringer. Overgangen fra "fase to" til "fase tre" i angrebsspillet har vi haft problemer med, fordi vi har spillet for langsomt, men der har også været en stor fysisk forskel i forhold til vores modstandere, hvor vores spillere ikke er særlig store. Det har også resulteret i, at vi har haft svært ved at komme først på bolden ved standardsituationer, og det skal vi arbejde mere på.

- Vi har haft fokus på, at vi skal blive bedre, hver gang vi træner. Vi kommer for at blive bedre og ikke bare for at være her. Vi har alle det formål, at vi vil udvikle os, og det gælder både spillere og trænere. Man kan se, at rigtig mange spillere har taget ved lære af vores mange træninger og lagt rigtig meget på i forhold til det punkt. Det glæder os rigtig meget i trænerteamet, for det er derfor, vi er her. Men der er dog også nogle spillere, som i vores øjne kunne rykke sig mere, end hvad vi set i denne her sæson, hvilket også er naturligt i en fodboldklub som Brøndby. Nogle spillere lærer bare hurtigere end andre.

Der er derfor en masse ting, som spillerne kan bygge videre på, fortæller assistenttræneren.

- Vi skal bibeholde vores aggressivitet, som vi var rigtig gode til i sidste sæson. Vi forsvarede rigtig godt og lukkede ikke særlig mange mål ind. Derudover skal vi skabe flere chancer - og selvfølgelig score på dem. Vi arbejder med, at selv om vi er mindre end nogle af vores modstandere, så skal vi turde gå ind i nærkampene og arbejde krop mod krop. Vi må ikke lade os slå ud, bare fordi de andre er større, så rent teknisk skal vi spille hurtigere, så vi undgår de nærkampe. Det fokuserer vi meget på. 

Efter sidste efterårskamp i ligaen har U15-mandskabet allerede spillet to træningskampe, hvor det blev til en sejr over OB på 2-1 og et nederlag på 3-1 mod Esbjerg. Yderligere tre træningskampe venter lige straks mod OB, AGF og FC Midtjylland.

Foto: Arnason.dk