18. NOVEMBER 2016 kl. 15:18
Stort Kahlenberg-interview: Opereres i næste uge

- Jeg har forsøgt forskellige ting, men har stødt panden mod en mur hver gang. Der har været mange slag i hovedet undervejs.

Sådan lyder det fra Thomas Kahlenberg i et 10 minutter langt interview, som i første omgang blev offentliggjort i Brøndby Indefra-appen (download den til Android eller iOS).

- Der er ikke rigtig nogen anden udvej end at få lavet et indgreb, så nu går jeg og venter på at skulle opereres.

Den blågule anfører har været ukampdygtig siden 2-1-sejren over AGF den 24. april. Den måned deltog han i alle Superliga-kampene, men effekten af den behandling, som ellers så ud til at afhjælpe seneproblemet i højre baglår, viste sig at være midlertidig. Derfor måtte Thomas Kahlenberg holde pause igen.

Siden da har den rutinerede midtbanespiller forsøgt at få bugt med symptomerne i baglåret og hoften på anden vis, men nu er næste skridt en operation i næste uge. Den anden af slagsen inden for halvandet år.

- Da det ikke lykkedes, henvendte jeg mig til den tyske kirurg, som lavede min venstre hofte for godt halvandet år siden. Jeg fik så en indsprøjtning ind i selve hofteleddet. Det skabte en bedring, og jeg holdt en uges ro derefter. Jeg kunne mærke med det samme, at det faldt til ro, for jeg havde rimelige smerter fra dagen inden, hvor vi havde haft Brøndby Dagen og lavet ret så lidt, men det var nok til, at det stod skidt til. Det var derfor ret nemt at konkludere, at sprøjten havde en god effekt. I den følgende uge begyndte jeg at steppe op, løbe stille og roligt og træne med holdet, men jeg kunne mærke, at lige så snart der kom lidt tempo i, så var det det samme. Det bekræftede mig i, at det kommer inde fra hoften. Så man kunne bruge den sprøjte rent diagnostisk.

Sulten efter at spille fodbold – målet er foråret

Den kommende vinterpause skal Thomas Kahlenberg derfor bruge på den første del af genoptræningen, og det er passionen til fodboldspillet, der bærer ham igennem det. 

- Jeg kan mærke, at jeg har lyst til at spille fodbold. Jeg savner at spille fodbold. Jeg er sulten efter at spille fodbold. Det lyder måske dumt at sige, at jeg føler mig fit, for det er jeg jo egentlig ikke, når jeg har været skadet i så lang tid, men hvis jeg kan komme den hofte til livs – hvilket jeg selvfølgelig håber, at operationen gør – så har jeg stadig et håb om og en tro på, at jeg kan komme tilbage igen. Det er mit overordnede mål, men jeg er selvfølgelig bevidst om, at det er sidste chance, og hvis ikke det lykkes, så er jeg afklaret med, at det er slut til sommer. Jeg går all in på at blive klar. Det ville selvfølgelig være ærgerligt at slutte sådan, men omvendt er jeg trods alt ikke 24 længere, så det er en del af gamet. Den vil selvfølgelig være hård alligevel.

Kærligheden til spillet gør det både svært og frustrerende at blive holdt på sidelinjen. Til gengæld har kærligheden til klubben gjort den svære situation en smule lettere.

- Med det forhold jeg har til klubben, så har det været nemmere at sidde udenfor og acceptere det i en periode, hvor jeg har kunnet se, at holdkammeraterne har gjort det super godt. Bedre end man kunne forvente. Det gør det nemmere at acceptere ikke at kunne gør en forskel, end hvis vi havde underpræsteret, og man så selv havde haft endnu dårligere samvittighed, end man har i forvejen over ikke at kunne bidrage. Der har drengene hjulpet mig. 

Du kan se hele videointerviewet med Thomas Kahlenberg i Brøndby Indefra-appen, som kan downloades til både Android og iOS, eller i nedenstående player.