5. OKTOBER 2016 kl. 13:52
Anker: Banker rust af i kampene

I sommeren 2016 blev Viktor Anker rykket op i Brøndby IF’s førsteholdstrup, men han kunne desværre ikke tage handskerne på og knokle derudaf fra start. Målmanden har nemlig kæmpet med en hofteskade, som satte en stopper for hans fulde deltagen i sæsonopstarten.  

Nu er Anker på vej tilbage til topformen, og i mandags vogtede han buret i 5-1-sejren over FC København i Reserveligaen.

- Det var et Derby, og der var nogle profiler på begge hold, så der var måske lidt ekstra tænding på. Når man ser på niveauet, var det en af de største kampe, jeg har spillet i min karriere. Derfor havde jeg også lidt nerver inden kampen, men det skyldes også min skadesperiode.  

- Jeg fik en rigtig god start, og tidligt i kampen havde jeg godt overblik og overskud, og jeg følte, jeg fik vist mig frem med nogle gode redninger.

Selv om Vikor Anker har været en del af førsteholdtræningen i en lille måned, kan han mærke, at det for alvor rykker ved hans udvikling at spille kampe som i mandags.

- Man kan hurtigt komme tilbage i en god træningsform, men det tager lidt længere tid at komme tilbage i kampform. Jeg synes, at det går bedre og bedre, og jeg får banket mere rust af, for hver kamp jeg spiller, siger Viktor Anker, som på det seneste også har vogtet buret i flere Masterclass-kampe og på Sjællandsserie-holdet for at komme tilbage i kampform.

- Jeg brugte en del tid på at gøre mig selv mentalt klar til kampen mod FCK. Det er vigtigt for mig, at jeg ikke tænker, at jeg skal gå ud på banen og overpræstere. Jeg skal fokusere på at gøre de ting, både jeg og klubben ved, jeg kan. Det handler om, at jeg ikke sætter for mange ting i gang oppe i hovedet.

Næste gang, der spilles fodbold i Alka Superligaen på Brøndby Stadion, er søndag den 23. oktober kl. 18:00, hvor AGF kommer på besøg. Du kan købe billet til kampen her.