Masterclass U17 & U19: Tre point med hjem fra Odense

31.08.2016 10:47

Lørdag var Brøndby IF's U17 og U19-hold rejst til fyn, hvor de mødte OB. Begge lagde fra land med sejre over Silkeborg i første spillerunde, og det lykkedes for U17-holdet at bygge på med endnu en sejr, mens U19-mandskabet måtte tage hjem igen med et nederlag i bagagen.

U19-nederlag og to forskellige halvlege
Brøndby IF's ældste ungdomshold vandt overbevisende 5-1 over Silkeborg i første turneringskamp, men lørdag tabte de 1-0 til OB. Det lignede længe en målløs affære, men fynboerne sikrede sejren på en sen frisparksscoring. Auri Skarbalius fortalte, at det var et tungt nederlag, men han påpegede, at det er var en kamp, spillerne kan lære meget af.

-Vi var på hælene i første halvleg. De var et sekund foran os, i alt de lavede, og i pausen gennemgik vi endnu en gang taktikken, og vi snakkede om,  at vi skulle holde fast i det, vi aftalte inden kampen.I anden halvleg var vi mere parate. Vi var hurtigere i vores tankegang. Så i anden halvleg var vi det bedste hold, og vi havde både en friløber, og vi havde flere chancer, vi skulle have spillet større. Så det var et hårdt nederlag, som jeg dog mener, vi kan lære rigtig meget af.

- Det beviser, at det ikke er nok, at man kun er til stede i 45 minutter i U19-ligaen. Det var ikke i anden halvleg, vi tabte kampen. Vi tabte kampen på vores præstation i første halvleg. Så det skal vi lære af - vi skal lære at være klar fra start. Vi kan vinde kampe, hvis vi gøre os umage og præsterer hver eneste dag. Det er et tema for os, slutter U19-træneren.

Indskiftning
Tobias Noer ind, Andreas Bruus ud (46. min.)

U17: Ubesejret og nyt clean sheet
U17-holdet lagde fra land med en 2-0-sejr over Silkborg i en tæt spillet kamp. I denne weekend var spillerne endnu en gang del af en tæt affære. De blågule vandt 1-0 over OB, og Frank Hjortebjerg forventer mange endnu flere tætte kampe i denne sæson.

- Jeg tror, vi kommer til at opleve mange tætte kampe i den her sæson. Det er min fornemmelse, at det bliver tæt. Jeg tror ikke, der er nogen, der bliver prygelknabe. Ligeledes tror jeg ikke, at der er nogen, der kommer til at smadre alle holdene.

På trods af den smalle sejr, havde Brøndby IF det klare overtag, hvad angår chancer, og cheftræneren har noteret sig nogle positive tendsener efter de første par runder.

Vi spillede en god første halvleg. Vi var gode til at bygge spillet op, og vi lykkedes også i høj grad med at lægge et pres på dem. OB ville gerne spille boldene tidligt ned bag vores bagkæde og løbe stærkt, og det er de dygtige til. Samlet set holder vi dem på fire afslutninger i hele kampen, og vi har selv 14. I sidste weekend holdt vi ligeledes Silkeborg på fire afslutninger, mens vi selv havde ti. Så jeg synes, vi får mere ud af opbygningsspillet og presspillet, end vores modstandere gør. Så det er en positiv tendens, og nu har vi holdt nullet to kampe i træk.

- Vi vil selvfølgelig gerne blive bedre til at udnytte vores chancer, og så skal vi blive bedre til at fastholde initiativet i anden halvleg. Det har vist sig både i første kamp mod Silkeborg og i weekenden mod OB. Vi overgiver lidt for meget initiativ til modstanderne.

U17: OB – Brøndby IF 0-1 (0-1)
0-1 Ertugrul Teksen (22. minut)