27. JULI 2016 kl. 11:37
Zorniger: Vi spiller for fansenes skyld

I morgen aften spiller Brøndby IF sin første kamp i tredje runde af Europa League-kvalifikationen, og modstanderen er det tyske Bundesliga-mandskab Hertha Berlin. En modstander, som cheftræner Alexander Zorniger har stor respekt for.

- Hertha Berlin er et stærkt, internationalt hold, som hører til i den bedste halvdel af Bundesligaen. Lige nu er de i fuld gang med deres træning og opstart til, at Bundesligaen starter i slutningen af august. Det taler til vores fordel, at de ikke er kommet i gang med Bundesligaen endnu, men det er altså et mandskab, som spillede med i toppen af Bundesligaen sidste sæson, som vi skal møde. De har spillere, der er så dygtige, at selv om de stadig er i gang med at fintune truppen til den kommende sæson, så skal vores spillere spille op til deres bedste for at spille med. Men vores spillere har vist en masse vilje og passion i vores seneste kampe mod Hibernian og i kampene mod Esbjerg og Silkeborg, så jeg er positiv og tror på, at vi kan give dem kvalificeret modstand.

- Vi har brugt de sidste par dage på at restituere efter kampene mod Hibernian og Silkeborg, som begge sled på spillerne, og nu handler det om at komme godt ud til kampen i morgen. Som altid skal vi ud og spille vores eget spil, men der vil selvfølgelig være taktiske ændringer for den enkelte spiller, for eksempel i måden vi dækker modstanderen op, og hvordan vi tager vores dybdeløb. Der er altid små ændringer afhængigt af modstanderen, og det samme gør sig gældende i morgen. Det vigtigste lige nu er dog ikke det taktiske, men at vi tager den selvtillid, vi har tanket op indtil videre, med os ind i kampen i morgen og tror på hinanden og på systemet, selv om modstanderen er et Bundesliga-mandskab, som på papiret er stærkere end os.

Med til Tyskland er rejst knap 2.000 Brøndby-fans, som vil være at finde på stadion i morgen aften, og det er ikke gået ubemærket hen hos cheftræneren.

- I min tilgang til fodbold betyder støtten fra holdets fans rigtig meget, for vi ønsker at spille offensiv og underholdende fodbold for fansenes skyld. Det skal være sjovt at se os spille. Derfor er det også ”unglaublich”, at der kommer næsten 2.000 Brøndby-fans på stadion i morgen. Det betyder rigtig meget for holdet. Vi så mod Hibernian, hvor meget stemning vores fans kan skabe. Brøndby Stadion var halvt fyldt, men det lød som om, at stadion var mere end fyldt, ja, næsten dobbelt fyldt. Så jeg er sikker på, at de næsten 2.000 Brøndby-fans kommer til at levere en fantastisk kulisse for vores spillere, og det er vi taknemmelige for.

Kampen mod Hertha Berlin spilles torsdag aften kl. 20:15 på Friedrich-Ludwig-Jahn-Sportpark og kan ses på 6’eren, som viser optakt fra kl. 19:30. Tror du, at Kamil Wilzcek scorer kampens første mål, så får du odds 12.00 hos Bet25.

LÆS OGSÅ: 19 spillere er landet i Berlin