- Det har åbnet mine øjne at være ude

13.04.2016 08:51

- Det har været 14 dage med meget papirarbejde, men nu skal jeg ud og have fingrene ned i mulden.

Ordene falder fra Bent Christensen Arensøe, der den 1. april startede som A+-træner i Brøndby IF. Her får han det sportslige ansvar for blandt andet Brøndby Masterclass, og det er et ansvar, han gerne tager på sig.

- Man kan sige, at det har åbnet mine øjne at være ude – at være væk fra Brøndby IF. I de tre år, jeg var landstræner for U19, har jeg været rundt og se, hvordan mange andre klubber kører deres talentarbejde, og der må jeg sige, at vi gør det rigtig godt i Masterclass. Men vi kan også lære noget andre steder fra, og hvis vi ved at kigge andre steder hen, kan gøre det endnu bedre, så er det det, vi skal, forklarer manden med kælenavnet ”Turbo”.

Vi skal være endnu dygtigere

Brøndby Masterclass har som talentudviklingsprojekt imponeret den nye A+-træner, men han ved også på hvilke områder, han vil optimere processen med at udvikle spillere.

- Der er lagt rigtig gode planer for Masterclass. Der er rigtige gode idéer for Masterclass, men det er ikke altid nok at have planer. Vi er dygtige til vores træninger, men vi skal være endnu dygtigere. Alle kan skrive en træningsøvelse ned og sætte den op, men vi skal finde ud af, hvordan vi får det optimale ud af alle øvelserne.

- Jeg kommer til at stille mange, dumme spørgsmål.  Det er ment på den måde, at jeg vil vide, hvorfor en træner vælger en øvelse, og om han får det ønskede ud af den – og hvis vi ikke, hvordan han så kan optimere øvelsen med et simpelt twist eller to, fortæller Bent Christensen Arensøe og kigger lidt længere fremad. 

- Vi skal have et større output ud af træningen og få det overført til kampene. Vi skal dreje på de knapper, der gør, at vi går fra at være dygtige til at være rigtig dygtige og hele tiden følge med udviklingen og verden omkring os.

- På den måde opnår vi også vores mål om at levere flest mulige spillere til Superliga-truppen.

Husk, at du kan følge Brøndby IF på Facebook, Instagram (brondbyif_official), Twitter (@BrondbyIF) og Snapchat (brondbyif_snap).