Landsholdsoverblik: Sådan gik det Brøndby-spillerne

30.03.2016 13:28

Otte Brøndby-spillere har i den forgange uge været i aktion for deres respektive landshold, og vi giver jer et overblik over, hvordan det er gået de forskellige spillere.

Agger, Durmisi og Rønnow
Mange øjne har i de sidste ni dage været rettet mod det danske landshold, da Åge Hareide har haft sin første landsholdssamling som cheftræner for Danmark. Ud over en masse træning og introduktionen af nyt system har landsholdet også spillet to kampe mod Island og Skotland. Daniel Agger var som vanen tro med, og han bar anførerbindet i begge kampe. Riza Durmisi var også med i begge kampe, og han er begyndt at bide sig fast på venstebacken efter flere solide præstationer. Frederik Rønnow var for første gange udtaget til landsholdet, men måtte desværre rejse tidligt hjem grundet et trykket ribben. Rønnow nåede dog at gøre et positivt indtryk på trænerstaben, og fik flere rosende ord med på vejen, da han tog hjem - både fra målmandstræner Lars Høgh og cheftræner Åge Hareide.

I første kamp var modstanderen Island, som er kvalificeret til sommerens slutrunde i Frankrig, og kampen blev spillet i Herning på MCH Arena. Der ventede derfor en svær kamp, men de danske drenge kunne trække sig sejrrigt ud i Åge Hareides første kamp som landstræner. Kampen blev vundet med cifrene 2-1, og begge danske mål blev sat ind af Nicolai Jørgensen. Landsholdet spillede en god kamp, hvor Riza Durmisi flere gange var involveret i gode angreb på venstrekanten. Agger spillede 62 minutter i midterforsvaret, og Durmisi spillede alle 90 minutter på venstre back. Rønnow måtte se hele kampen fra bænken.

Fem dage senere var landsholdet rejst til Skotland for at spille på Ibrox Stadium i Glasgow. Endnu en gang var begge Brøndby-spillere at finde blandt Hareides 11 udvalgte, men de måtte desværre gå fra banen med et nederlag på 1-0. Agger spillede i denne kamp 64 minutter, og Durmisi spillede endnu en gang alle 90 minutter. Rønnow var rejst hjem, og han sad derfor ikke på bænken.

Danskerne måtte se Skotland komme foran allerede efter 8 minutter, da Daniel Agger og Kasper Schmeichel misforstod hinanden, og derfor kunne Matt Ritchie opsnappe bolden og gøre det til 1-0. Danskerne havde flere gode forsøg, men manglede skarpheden og smed mistede mange bolde, hvilket gjorde, at spillet ikke blev lige så flydende som i første kamp. Dermed måtte Åge Hareide indkassere første nederlag som dansk landstræner.

Austin og Pukki
Rodolph Austin var udtaget til det jamaicanske landshold, som skulle spille to kampe mod Costa Rica i deres forsøg på at kvalificere sig til VM i 2018. Midtbanespilleren blev dog hjemme på grund af skadesforløbet kort før landskampspausen.

Teemu Pukki var af sted med det finske landshold, som skulle spille to testkampe mod henholdsvis Polen og Norge. Det blev til to ærgerlige nederlag, hvor Pukki fik spilletid i begge kampe. I nederlaget til Polen blev Pukki skiftet ind efter 62 minutter, og i anden kamp mod Norge var Pukki med fra start og spillede 63 minutter.

Holst, Nørgaard og Hjulsager
Brøndby-trioen i form af Frederik Holst, Christian Nørgaard og Andrew Hjulsager skulle sammen med resten af U21-landsholdet forsøge at fortsætte de gode takter i kvalifikationen frem mod U21-EM i 2017 i Polen. Holdet havde inden de to kampe mod Luxembourg og Armenien ikke lukket et mål ind i kvalifikationen endnu.

Dette blev der heller ikke lavet om på i første kamp mod Luxembourg, da holdet hev en 1-0-sejr hjem i kampens 90. minut. Opgaven endte med at blive en væsentligt sværere opgave for Niels Frederiksens tropper end forventet, hvor Casper Nielsen scorede det forløsende mål til sidst. Alle tre Brøndby-spillere var at finde i startopstillingen, og Frederik Holst bar anførerbindet. Både Holst og Hjulsager fik fuld spilletid, mens Nørgaard blev skiftet ud efter 66 minutter.

I anden kamp mod Armenien var alle tre Brøndby-drenge igen at finde i Danmarks start-11, hvor Holst endnu engang bar anførerbindet. De danske mål blev scoret af Viktor Fischer, Lucas Andersen og et selvmål, hvor Hjulsager var manden, der lagde indlægget. I denne kamp var danskerne i bedre kontrol, i og med de var foran 2-0 efter en halv times spil. Alle tre Brøndby-spillere fik fuld spilletid, og efter de to kampe ligger U21-holdet nu på førstepladsen i gruppen med tre point ned til nummer to og en kamp i hånden.

Lebogang Phiri
Phiri var sammen med resten af Sydarikas U23-hold taget en tur til Brasilien for at spille mod Brasiliens U23-hold i en testkamp. Phiri startede inde og spillede en halvleg i kampen, som blev vundet af med Brasilien med cifrene 3-1.

Husk, at du kan følge Brøndby IF på Facebook, Instagram (brondbyif_official), Twitter (@BrondbyIF) og Snapchat (brondbyif_snap).