6. JULI 2015 kl. 14:13
Auri Skarbalius ny U19-cheftræner i Brøndby Masterclass
Brøndby Masterclass har været på jagt efter en ny cheftræner til U19-talenterne, og nu er en afløser for Per Frandsen på plads. Valget er faldet på Auri Skarbalius.

42-årige Auri Skarbalius har erfaring fra højeste niveau både som spiller og træner. Ud over knap 200 førsteholdskampe i Brøndby-trøjen tæller cv'et cheftrænerjobs i Herfølge/HB Køge, Brøndby IF og senest Viborg FF, som han netop har ført op i Superligaen. Dermed får de ældste talenter i Brøndby Masterclass en erfaren træner, som ved, hvad springet fra U19- til seniorniveau kræver, fortæller sportsdirektør Troels Bech.

- For det første er Auri en utrolig dygtig og meget erfaren træner på højeste niveau, der har kvalifikationerne i orden. Vi mener derfor, at det er en fantastisk mulighed for vores U19-spillere at blive trænet af én, der har arbejdet med nyslåede seniorspillere - både her i klubben og andre steder. Derudover er han en person, der får én til at tænke kvalitet, autenticitet og passion for Brøndby. Han er i den grad en del af historikken og symboliserer på mange måder kulturen og fællesskabet, der er i Brøndby IF, siger Troels Bech.

En spændende mulighed

Auri Skarbalius udtrykker glæde over at blive en del af Brøndby Masterclass og ser frem til at arbejde med de blågule talenter.

- Jeg ser det som en spændende mulighed for at arbejde med talenter fra allerøverste hylde, og jeg glæder mig til at arbejde i Masterclass-miljøet. Jeg har fået et meget positivt indtryk af setuppet, og jeg ser frem til at udfordre mig selv, sparre med de andre og bidrage til linjerne i Masterclass-arbejdet. Og så føles det ligesom at komme hjem, fortæller Auri Skarbalius.

- Som cheftræner på seniorniveau har jeg oplevet mange spillere tage springet fra ungdomsfodbold og arbejdet med at videreudvikle dem. Den værdifulde erfaring tager jeg med ind i jobbet. Nu får jeg tilmed mulighed for at modne dem endnu tidligere og gøre dem klar til Superliga-holdet, for det er ikke let at træde det skridt op, siger han og tilføjer:

- Hvad gør man, når tingene går én lidt imod? Det er sjovt at komme op på førsteholdet, få spilletid, og at tingene generelt går godt. Men der kommer også perioder med modgang, og her er det afgørende, hvor dygtige talenterne er til at blive ved med at kæmpe og tro på, at det vil lykkes. Den moderne fodboldspiller skal have hele pakken, også på det mentale plan, og det er hele denne fodboldmæssige udvikling, som jeg glæder mig til at tage dem igennem.  

Auri Skarbalius tiltræder jobbet den 10. august efter at have afsluttet allerede planlagt ferie. De første uger vil A+ træner Henrik Lehm og U19-assistent Frederik Birk varetage U19-holdets træning.