3. FEBRUAR 2015 kl. 08:40
Masterclass-Kabongo: Det er meget lærerigt

16-årige Joel Kabongo fra Brøndby Masterclass er lige nu med Superligaholdet på træningslejr i Portugal. Det unge midtstopper-talent har fået kam til sit hår i træningspassene, men er samtidig begejstret for den læring, en sådan tur giver ham.

Inden rejsen sydpå var der ikke meget betænkningstid for Kabongo, der først fik at vide, at han skulle afsted få timer før afgang, da Rezan Corlu måtte melde afbud på grund af influenza:

- Det gik rigtig stærkt. Men man må bare slippe det hele og tage af sted, for det er jo det, man går og drømmer om. Så jeg måtte have fat i min skole og træner og sige, at jeg tog afsted om et par timer.

- Turen har indtil videre været rigtig lærerig. Det gælder om at suge så meget til sig som muligt. Jeg lærer en masse af træningen og af bare at være en del af gruppen. For mig har det primært handlet om at vænne mig til tempoet og niveauet, og til træning har jeg været meget opmærksom på at stå rigtigt rent taktisk.

Joel Kabongo bor på turen sammen med blandt andre Daniel Agger og Thomas Kahlenberg. Det er givende for den unge forsvarer:

- Det er rigtig godt for min udvikling. Der er ingen tvivl om, at det rykker mig at være med her, og det giver mig meget at se, hvad de gør udenfor banen. De (ældre spillere, red.) har været rigtig gode til at snakke med mig og sige, at jeg ikke skal være nervøs og bare spille mit eget spil. Det gør, at man føler sig mere tryg. Derfor skal Stückler og jeg stadig tage al træningstøjet, fordi vi er de yngste, men det er jo fair nok.

- Og for mig er det bare stort at snakke med og rent faktisk spille med Agger. Han har altid været mit store idol, og jeg lytter meget til, hvad han siger til mig og prøver at lære en masse af ham, lyder det fra Kabongo.

Til daglig spiller Joel Kabongo på Brøndby Masterclass’ U17-hold og har en enkelt U16-landskamp for Danmark på CV’et.