Makienok: Der skal være kamp om pladserne

23.02.2014 23:45

Selvom han startede på bænken, fik Simon Makienok en vigtig rolle i aftenens 2-2-kamp mod AaB på Brøndby Stadion. Angriberen kom således på banen i anden halvleg og lagde op til Thomas Kahlenbergs mål i de døende minutter.

Det var dog Makienoks angrebskollega Kenneth Zohore, der startede inde på frontpladsen, og han bragte i første halvleg Brøndby IF foran 1-0. Ifølge Makienok er det godt for begge angribere, at Zohore er kommet godt i gang. Det skærper konkurrencen i truppen, hvilket i sidste ende gør dem stærkere. 

- Jeg synes, at Kenneth gør det rigtig godt. Han gør sit job og får scoret et godt mål. Han har set rigtig skarp ud i opstarten og har haft et fint forløb. Så det var en god kamp af ham, siger Makienok, der har det fint med konkurrencen om frontpladsen. 

- Det er fint, at det går godt for Kenneth. Både for ham og for mig. Man skal altid kæmpe om pladserne, for på den måde bliver man stærkere som spiller. Når det er sagt, så er vi heller ikke den samme type spiller. Vi har de samme opgaver, men vi kan nogle forskellige ting. Men fælles for os begge er, at vi skal gøre det bedste for holdet og udfylde de opgaver, vi bliver stillet.

Og Makienok fik netop mulighed for at hjælpe holdet, da han i anden halvleg erstattede Zohore i angrebet. Med sit oplæg til Thomas Kahlenbergs udligning satte han sit præg på kampen, men han havde ikke ændret “gameplan”.

- Jeg skulle bare ind og gøre det, jeg altid har gjort. Det vil sige at komme ind og holde fast i bolden og være en god spilstation. Det handler om at være med i det opbyggende spil og så komme ind i feltet og få kreeret nogle chancer. Og jeg synes, at det gik fint, siger den høje angriber, inden han til sidst også sender roser til nyankomne Ariel Nuñez.

- Man kan tydeligt se, at han kommer fra et sted, hvor der bliver spillet en lidt anden type fodbold. Der bliver fokuseret noget mere på teknisk fodbold og drev med bolden. Så han skal nok vænne sig til, at i Danmark er det lidt mere fysisk, og der er lidt flere dueller. Men det er jeg sikker på, at han nok skal klare, for han er en dygtig spiller, der har et stort potentiale og et stort talent.