Idrætsklasser: Der oprettes også en 8. klasse

21.02.2014 17:18

Brøndby IF og Brøndbyvester Skole har indgået et samarbejde om nye idrætsklasser i de ældste folkeskoleårgange. Dermed føjes endnu et element til de i forvejen gode uddannelsesmuligheder for Brøndby IF's talenter: Brøndby Gymnasium, Brøndby Idrætsefterskole og CPH West.

Samarbejdet inkluderede i første omgang en 7. klasse og nu også en 8. klasse.

Idrætsklasserne er et vigtigt led i Brøndby IF's talentsatsning, og ud over fodboldtalenter er uddannelsesmulighederne også tiltænkt talentfulde idrætsudøvere fra andre sportsgrene i kommunen.

Kan nu tilbyde endnu bedre uddannelsesmuligheder

A+-træner i Brøndby IF Peder Siggaard, der er en af "bagmændene" bag det nye samarbejde, fortæller:

- Vi har indgået et samarbejde med Brøndbyvester Skole om at starte idrætsklasser op fra sommeren 2014. I første omgang en 7. klasse og en 8. klasse, men forhåbentlig også en 9. klasse på sigt.

- Vi har i Brøndby IF gennem et stykke tid haft et stort ønske om at kunne tilbyde bedre uddannelsesmuligheder til de yngste af vores talenter, og det bliver nu en realitet med de nye idrætsklasser.

- Idrætsklasserne bliver for alle talentfulde sportsudøvere i kommunen, som vil kunne have gavn af at gå i en idrætsklasse. Med det frie skolevalg kan unge uden for kommunen dog også få glæde af tilbuddet.

- Det gælder for eksempelvis dansere, badmintonspillere, og så også fodboldspillere fra Brøndby IF på både pige- og drengesiden. Brøndby IF er løftestangen for samarbejdet om idrætsklasserne, og hvis andre sportsgrene skal have glæde af tilbuddet, kræver det, at der tilknyttes en klub, et forbund eller et institut med et tilstrækkelig højt træningsniveau inden for den pågældende sportsgren.

- De nye uddannelsesmuligheder er et stort løft for hele vores talentsektor, og det betyder, at gruppen af yngre talenter også får mulighed for at kombinere deres fodbold i Brøndby IF med en faglig stærk og fleksibel uddannelse meget tæt på stadion.

NB! Der er informationsmøde om de nye idætsklasser på Brøndbyvester Skole tirsdag den 25. februar kl. 19-21 i Tjørnehøj Hallen på Brøndbyvester Skole. Ansøgningsfristen er den 1. april.

EW

Brøndby IF yngste talenter får nu - med de nye idrætsklasser på Brøndbyvester Skole - endnu bedre muligheder for at kombinere elitefodbolden med en uddannelse. Foto: Arnason.dk