21. JANUAR 2014 kl. 14:58
Martin Bernburg indstiller karrieren

Brøndby IF's Martin Bernburg har efter længere tids forgæves kamp mod tilbagevendende skader valgt at lægge støvlerne på hylden.

Bernburg stopper altså sin aktive karriere og vil i stedet - frem til sommer - være en del af U19-holdet i Brøndby IF, hvor han er blevet tilknyttet som assistenttræner.

Vil gerne give noget videre til de unge

Martin Bernburg udtaler:

- Jeg har valgt at stoppe karrieren på grund af mine skadesproblemer, som har stået på gennem lang tid. Selv om jeg har forsøgt stort set samtlige behandlingsformer mod springerknæ, har jeg ikke kunne nå tilbage på det fysiske niveau, der kræves.

- Det har været en lang kamp, hvor jeg har flere gange har oplevet forbedringer og så tilbageslag. Det har været mentalt hårdt, ingen tvivl om det. Jeg har aldrig været smertefri, så det har været tungt at vågne op hver dag og skulle mærke efter, hvor ondt man havde den pågældende dag, og om man mon kunne træne.

- Efterhånden som tiden gik, og der ikke var klare fremskridt, så begyndte jeg at indse, at det nok ville ende med et karrierestop, og det er så der, jeg er nu. Jeg går ikke fra 100 til 0, det har været en lang proces, så derfor er det ikke så chokerende for mig, som det ville være ved en pludselig opstået skade.

- Da jeg kom til Brøndby, var jeg et profileret navn, og der var derfor forståeligt store forventninger til mig. På grund af skaderne har jeg ikke været i stand til at leve op til de forventninger og slet ikke til mine egne ambitioner. Jeg har ikke kunne bidrage med nok og har spillet alt for få kampe, og det er selvfølgelig utrolig frustrerende, når man brænder for at vise, hvad man kan, og gøre en forskel for klubben.

Om den nye rolle som U19-assistent siger Martin Bernburg:

- Tidligere i januar fortalte jeg den sportslige ledelse, at jeg ville stoppe karrieren til sommer, medmindre der skete et mirakel, og så tilbød de mig rollen som assistenttræner for U19-holdet. Det blev jeg rigtig glad for, og nu har jeg det næste halve år til at hjælpe de unge på U19 og til at se, om trænervejen kunne være noget for mig.

- Det er min ambition, at jeg vil læse idræt, og hvis jeg finder trænerrollen interessant, så er det mit håb at kunne kombinere idrætsstudiet med en trænerrolle. Meget gerne i Brøndby IF. Jeg har brugt meget af min tid i Superligatruppen på at støtte og hjælpe de unge spillere, og jeg har selvfølgelig en indsigt i livet som professionel og ikke mindst det mentale aspekt af den tilværelse. Det håber jeg på at kunne give videre.

- Jeg har det seneste halve år oplevet en klub på vej frem på alle parametre, og det professionelle miljø og træningskulturen omkring Superligaholdet har aldrig været bedre i min tid, end det er nu. Det lover godt for fremtiden. Jeg har trods skaderne været rigtig glad for at være medlem af "familien" i Brøndby IF. Det er en helt speciel klub, som jeg også håber at være en del af i fremtiden, lyder det afslutningsvist fra Martin Bernburg.

Brøndby IF siger tak for indsatsen til Martin Bernburg, der trods skadesproblemerne altid har været en fin repræsentant for klubben og ydet et professionelt stykke arbejde på og uden for banen.

MB

Martin Bernburg indstiller sin aktive karriere og bliver i stedet assistenttræner for Brøndby IF's U19-hold frem til sommer. Bernburg nåede på grund af tilbagevendende skader blot at spille 57 kampe og score 5 mål for Brøndby IF siden skiftet fra FC Nordsjælland tilbage i august 2009.