Thomas Frank: Fine takter spillemæssigt

18.01.2014 15:53

Et smalt nederlag mod en kvalitetsmodstander blev resultatet af Brøndby IF's første kamp i 2014 - mod ukrainske Shakhtar Donetsk i Abu Dhabi.

Cheftræner Thomas Frank var efter kampen - trods nederlaget - en tilfreds mand, der så mange gode ting i kampen og en række fine, individuelle præstationer.

Supergod træningskamp

- Overordnet set er jeg meget tilfreds med vores indsats. Vi har meget fokus på "den gode præstation", og det lykkes vi med i dag. Vores presspil fungerede generelt også fint, og vores lille "eksperiment" med at vende trekanten på midten gik over forventning.

- Spillemæssigt var det en rigtig fin kamp. Vi har god struktur på opspillet, er gode til at holde fast i bolden og bygger generelt spillet godt op. I første halvleg er vi dominerende og skaber chancer nok til at kunne være foran ved pausen.

- Shakhtar skifter så hele holdet i pausen, mens vi skifter én spiller, og det betyder, at vi rent fysisk mangler det sidste i forhold til deres friske spillere i anden halvleg. Alligevel får vi chancer på omstillinger et par gange og arbejder hårdt helt til det sidste.

- Ud over de gode spillemæssige takter var der en række enkelte spillere, som individuelt gjorde en god figur. Dario (Dumic, red.) var rigtig stærk i midterforsvaret, "Nør" (Christian Nørgaard, red.) gjorde det flot på en uvant plads som 6'er, og så var det fedt at se Kahlenberg sætte struktur på spillet i den time, han var på banen.

- Alt i alt var det en supergod træningskamp for os med et rigtig fint tempo. Modstanderen holder et højt niveau, og de kan skifte hele holdet uden overhovedet at falde i niveau. Deres trup er sindssyg stærk og vel 10 gange eller mere værd end vores.

Næste opgave for Thomas Frank og co. er onsdag den 22. januar kl. 14 (dansk tid) mod russiske Dynamo Moskva.

TK

Thomas Kahlenberg i aktion mod Shakhtar Donetsk. Foto: Shakhtar Press Office (Andrey Dudush)