Smalt nederlag til Shakhtar

18.01.2014 15:12

Det ukrainske mesterhold, Shakhtar Donetsk, kunne trække sig sejrrige ud af træningskampen mod Brøndby IF i Abu Dhabi lørdag eftermiddag.

De ukrainske Champions League-deltagere løb med sejren på et sent mål på frispark efter en forholdsvis lige kamp, som Brøndby IF's unge hold bestemt også havde ære af.

21,7 år i snit

På grund af skader til flere af de lidt ældre spillere (Albrechtsen, Boulahrouz, Ørnskov, Makienok) var det de unge, der måtte holde for lørdag i Abu Dhabi mod en meget stærk modstander med topspillere på de fleste pladser.

Gennemsnitsalderen på Brøndby IF's startopstilling var således 21,7 år. De unge tog dog udfordringen op og spillede i store perioder af kampen lige op mod Shakhtar.

I anden halvleg satte ukrainerne stort set en ny start-11'er på banen, og det betød, at Brøndby IF's spillere hang lidt efter rent fysisk mod slutningen af kampen.

Alt i alt en rigtig fin test mod en stærk, international modstander. Nedenfor kan du se kampens forløb (fra Brøndby IF's liveupdate på Twitter).

Ind- og udskiftninger

Patrick da Silva ind, Riza Durmisi ud (46. min.)
Ferhan Hasani ind, Thomas Kahlenberg ud (62. min.)
Quincy Antipas ind, Alexander Szymanowski ud (69. min.)
Svenn Crone ind, Christian Nørgaard ud (73. min.)
Kristian Andersen ind, Andrew Hjulsager ud (81. min.)

Kampforløb

0' "De unge bliver testet i dag. Det kan jeg godt garantere," siger Thomas Frank forud for kampen.

0' Brøndby IF "låner" Man. Citys træningsanlæg til dagens kamp. Citys ejere har opført et træningscenter - formidable forhold - i Abu Dhabi.

0' Brøndby IF sender hold med lav gennemsnitsalder på banen til kampen mod Shakhtar Donetsk. 21,7 år er tallet.

0' Brøndby uden flere skadede spillere, men med adm. direktør Håkansson, sportschef Rud og bestyrelsesformand Aldo Petersen på sidelinjen.

0' Shakhtar stiller med et stærkt hold til dagens test mod Brøndby. "Mange velklingende navne", siger cheftræneren før kickoff.

3' Tøvende Brøndby-start. Overlader initiativet til modstanderen. Shakhtar spiller på dybe bolde.

6' Hradecky højlydt på den gode gode måde. Dirigerer og motiverer sit forsvar.

8' Afslutning udefra af Lebogang Phiri. Stryger tæt forbi.

10' Stærk aktion af Kenneth Zohore. Sætter to mand af og afslutter. Shakhtar-målmanden redder.

12' Shakhtar nærgående for første gang. De blågule bliver spillet tynde i højre side. Hradecky redder.

15' Brøndby fint med mod stærk modstander. Tydeligt, at Shakhtar er en giftig modstander, men Brøndby lykkes fint med at holde bolden i egne rækker indtil videre.

20' God Brøndby-periode. Kahlenberg får sat spillet. Det meste foregår på Brøndbys præmisser og Shakhtars banehalvdel.

23' Szymanowski på dribletur midt på banen. Fin stikning til Zohore, der ikke når helt frem.

38' ...Christian Nørgaard river sig fri. Afslutning tæt forbi.

38' Bedste Brøndby-minutter. Fine mønstre. Det er Shakhtar, der må arbejde, og Brøndby, der sætter spillet.

40' Shakhtar sætter slutspurten ind. De kommer længere frem og etablerer noget, der minder om pres.

42' Igen Christian Nørgaard. Smider tre modstandere af. Skaber selv chancen og får også sendt et godt forsøg afsted. Stærkt.

45' 0-0 ved pausen. Ser godt ud for Brøndby med højt bundniveau og struktur. Rigtig flot første halvleg.

45' Pausesnak i Brøndby-omklædningen. God stemning hele vejen rundt.

45' Shakhtar har endnu ikke været "oppe at ringe" - dog tydelige kvaliteter.

48' Shakhtar i anden halvleg med Wellington og Adriano.

50' Kæmpe chance til Shakhtar efter hjørnespark. Brøndby tøver. Tæt på at blive straffet.

55' Kenneth Zohore i stærkt gennembrud. Ser stærk ud, når han først får plads. Gult kort til Shakhtar-forsvarer for dagens bisse-tackling.

56' Gang i svingdøren hos Shakhtar i pausen. Helt nyt hold på banen i anden halvleg. Hos Brøndby: Da Silva afløser Riza Durmisi.

62' Hasani ind - Kahlenberg ud.

67' Fine takter af Brøndby. Ender med stor chance ved bagerste stolpe til da Silva. Godt at sætte sig i respekt efter en periode, hvor Shakhtar har trykket mere på.

69' Ny blågul indskiftning. Quincy Antipas ind for Szymanowski.

70' Brøndby slår kontra. "Overfalder" Shakhtar. Ny chance til Kenneth Zohore. Flad og hård afslutning midt i målet.

77' Shakhtar summer lidt for meget om Hradecky-målet. Flere afslutninger uden for feltet.

80' Der er ikke meget tilbage på batterierne. Dumic og Almebäck efterlader stærkt indtryk. Men de må arbejde hårdt for hyren.

85' Shakhtar foran 1-0 på et frispark uden for feltet. Hradecky får hånden på, men det er ikke nok.

90' Slut i Abu Dhabi. Fortjent 1-0-sejr til Shakhtar. Men mange plusser i Brøndby-bogen. Nederlag kan godt være spiselige. Glimrende test for det unge Brøndby-hold.